ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Uhićeni muškarac pomoćnik šefa Krim-policije Brčko distrikta Zlatko Androšević?!

27.10.2018. 17:00
Uhićeni muškarac pomoćnik šefa Krim-policije Brčko distrikta Zlatko Androšević?!


Tri dana nakon što je zadarska policija objavila vijest o zapljeni 1,1 kilograma kokaina visoke čistoće te uhićenju 43-godišnjeg državljanina BiH koji je upravljao Audijem BIH registarskih pločica u vlasništvu 37-godišnjeg sunarodnjaka iz Brčkog s dvojnim, bosansko-hercegovačkiim i hrvatskim državljanstvom, oglasili su se i mediji iz BiH. Portal Info media Balkan, pozivajući se na Srpskainfo piše kako je uhićeni muškarac pomoćnik šefa Krim-policije Brčko distrikta Zlatko Androšević. Isti izvor javlja kako je vrijednost zaplijenjene droge procijenjena na 260.000 maraka, a zadarska policija navela je kako je droga namijenjena za preprodaju na području južne Hrvatske te da je njena ulična vrijednost oko milijun kuna.
BiH portali pišu da je brčanski šef policije nakon informacije o uhićenju suspendirao svog pomoćnika, kojeg je zadarska policija zaustavila zbog prebrze vožnje na autoputu Zagreb – Split, kod odmarališta Marune, gdje je jurio 50 kilometara na sat brže od dozvoljene brzine. Kako se ponašao sumnjivo, automobil su mu odvezli u krug zadarske policije i u pretrazi pronašli paket s 1,140 kg kokaina,  uređaje za zaštićenu komunikaciju i manji novčani iznos. Također, navode i kako su dan nakon uhićenja pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresli objekte koje je visoko pozicionirani policijski službenik koristio, no da o rezultatima nisu obavijestili javnost.
Na konferenciji za novinare u PU zadarskoj iznesena je sumnja da se radi o već poznatoj istočnobalkanskoj skupini zbog čega su najavili da će u daljnju istragu uključiti i kolege iz susjednih zemalja te iz ostalih hrvatskih uprava. Ime skupine na koju sumnjaju, nisu naveli, no sumnja se kako je povezana s krim-miljeom sa zadarskog područja.
– Za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama zakonom je zaprijećena kazna od jedne do 12 godina zatvora.. Ovo je prvi put da se PU zadarska susrela s pripadnicima ove narkoorganizacije. Sam uhićenik koji je prevozio paket, do sada nije kažnjavan na našem području, a kakve veze ima vlasnik automobila sa svime, utvrdit će se kriminalističkim istraživanjem, rekao je Bore Mršić, voditelj Službe kriminalističke policije na konferenciji za medije povodom ove  rekordne pojedinačne zapljene kokaina za PU zadarsku koja je uslijedila svega mjesec dana nakon rekordne zapljene marihuane od 52,5 kg.
Zadarski ODO priopćio je da je provedena dokazna radnja prvog ispitivanja državljanina Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine (1975.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona/11.
– Postoji osnovana sumnja da je 43-godišnjak 23. listopada 2018. u 12,45 sati, zatečen na autocesti A1 u blizini naplatne postaje Maslenica, te je u osobnom vozilu držao jedan kilogram i 140 grama droge kokain, radi stjecanja protupravne imovinske koristi daljnjom prodajom droge.
Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv 43-godišnjeg osumnjičenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, priopćili su iz zadarskog ODO-a nakon čega je sudac istrage Županijskog suda u Zadru osumnjičenom odredio istražni zatvor u trajanju do 30 dana.