Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podnijelo tužbu protiv Grada Zadra

Slika korisnika valentinam
Grad Zadar oštetio državu za pola milijuna kuna
Ilustracija
RH je vlasnik poslovnog prostora u Širokoj ulici 2

Zadarsko Županijsko državno odvjetništvo u petak poslijepodne je na svojim stranicama objavilo  kako je podnijelo tužbu protiv Grada Zadra radi isplate nešto više od pola milijuna kuna stečenih bez osnove. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, zastupajući Republiku Hrvatsku, podnijelo pred Trgovačkim sudom u Zadru tužbu protiv tuženika Grada Zadra radi isplate stečenog bez osnove za iznos od 535.904,00 kuna. (26. 10. 2018.)

Republika Hrvatska je vlasnica nekretnine-poslovnog prostora u Zadru (Široka ulica 2, površine 74,00 kvadratna metra) za koji je tuženik od 1. ožujka 2014. do 1. ožujka 2018. sklopio ugovor o zakupu poslovnog prostora s  trgovačkim društvom te za isti naplaćivao iznos zakupnine od navedenog obrta odnosno trgovačkog društva u visini od 20 eura po kvadratnom metru (iznos od 1480 eura preračunato u kune po srednjem tečaju Hrvatske narodne banke). Na taj je način tuženik neovlašteno poslovni prostor u vlasništvu Republike Hrvatske dao u zakup trećoj osobi te prisvojio sredstva zakupnine koja su trebala biti uplaćena tužiteljici, te je na taj način stekao bez osnove iznos od 535.904,00 kuna, a za taj je iznos tužiteljica podnijela tužbu pred nadležnim sudom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno