Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

HT PREMIJER LIGA Kraljević: Kompletna momčad koju vodi odličan trener

27.10.2019. 12:08


Nakon četiri kola HT Premijer lige, košarkaši Sonik-Puntamike imaju jednu pobjedu i tri poraza. U sezonu su Puntamičani krenuli s dva poraza, gostujućim u Sinju kod Alkara i domaćim protiv Šibenika. Nakon toga momčad trenera Šime Kraljevića uspjela je uzeti pobjedu u Zagrebu u dvoboju s Hermes Analiticom, da bi u konačnici nakon vrlo dobre utakmice »pala« u Osijeku kod sastava Vrijednosnice Osijek i to nakon produžetka. Igra u prva dva kola nije bila dobra, ali protiv Hermes Analitice i Vrijednosnica Osijek to je bila sasvim drukčija priča. Ipak, stanje na ljestvici, nakon težeg rasporeda nije idealno, a sada slijedi domaća utakmica i to protiv Gorice večeras u 19 sati.
– Jako dobra momčad, odlično posložene od Josipa Sesara, koji je bio proslavljeni igrač, a u tom smjeru mu je krenula i trenerska karijera – rekao je Kraljević, a na pitanje ima li Gorica slabu točku, odgovor je:
– Nemaju. Kompletna su momčad, puna na svim pozicijama, a neki njihovi igrači u rotaciji bi dobro došli i našem starijem bratu (Zadru, op.a.). No, moj pomoćnik Stipe Kuliš i ja smo konstantno skautirali tu momčad i tražili način da se spremimo maksimalno za tu utakmicu.
Očekivanja?
– Dobra, ali moramo se držati plana igre i biti maksimalno koncentrirani kroz cijelu utakmicu.
Izgledate mnogo bolje posljednje dvije utakmice?
– To sam i najavljivao. Trebao nam je period bez ozljeda, u kojemu ćemo biti kompletni. Jukić nem je došao tjedan dana prije početka prvenstva, Popić je tek prije 15 dana krenuo s treningom, a prije toga šest mjeseci nije bio u pravom treningu. Petani je tri tjedna bio na terapijama.
Kraljević je spomenuo i još jednu situaciju, odnosno još jedan deficit.
– Kao i u svakom drugom klubu i nama financije određuju neke stvari u slaganju rostera. Recimo, imamo nesrazmjer između niskih i visokih igrača. Odnosno imamo pet niskih i pet visokih, a između toga nemamo ništa. Nama je protiv Osijeka Ćorić koji je krilni centar stvarao mnogo problema. Ili smo imali tijelo, a ne brzinu za njega čuvati, ili smo imali brzinu, a ne tijelo. No, nadam se da bi uskoro mogli i taj problem riješiti.
Što znači…
– Pratimo tržište. Imamo neke kontakte i neki igrači dolaze na probu.
Jedno poznato ime naći će se na treninzima uskoro…
– Radi se o Tomislavu Petroviću, bivšem igraču Cedevite koji je dugo vremena bio na Cipru. Trenirat će neko vrijeme kod nas pa ćemo vidjeti hoćemo li ostvariti suradnju.
HT Premijer liga
Raspored 5. kola: Sonik-Puntamika – Gorica (večeras, 19), Split – Zadar (večeras, 17), Alkar – Cibona, Šibenka – Škrljevo, Hermes Analitica – Zabok, Dubrava Furnir – Vrijednosnice Osijek.