HNK ZADAR O procesu stvaranja predstave »Hanibal podzemni« Hrista Bojičeva

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Nastavlja se projekt Kava s glumcima
Na okruglom stolu sudjelovali su redatelj Matjaž Latin i glumci iz predstave, Žana Bumber i Ivica Jončić. Moderirala je doc. dr. sc. Ana Gospić Županović s Odjela za kroatistiku s ciljem približavanja kazališta studentima i najave premijere predstave Hanibal Podzemni
Marin GOSPIĆ
Redatelj Matjaž Latin, glumica Žana Bumber i moderatorica doc. dr. sc. Ana Gospić Županović

Kava s glumcima, projekt koji je započeo prošle godine u suradnji Sveučilišta u Zadru i HNK Zadar, nastavio se u ponedjeljak, 26. listopada. Održan je ususret premijeri HNK Zadar, Hanibal Podzemni i povodom Dana grada Zadra.
Tema je bila proces stvaranja predstave bugarskog dramatičara Hrista Bojčeva, a u režiji Matjaža Latina kojem je ovo treća režija za HNK Zadar. Prva njegova suradnja s HNK Zadar bila je uspješna i nagrađena predstava »Ostavljam te« (2016.) te »Tarzan« u kazališnoj sezoni 2018./2019.
Na okruglom stolu sudjelovali su redatelj Matjaž Latin i glumci iz predstave, Žana Bumber i Ivica Jončić. Moderirala je doc. dr. sc. Ana Gospić Županović s Odjela za kroatistiku.
- Cilj današnjeg susreta je približiti kazalište studentima i najaviti premijeru predstave Hanibal podzemni koja će biti 5. studenog, rekla je.
Prilagodili su se epidemiološkim mjerama i preporukama i nastavili, kako im ovogodišnji moto zbori, »broditi«.
- Sretni smo što se ovaj projekt nastavio unatoč situaciji u kojoj se nalazimo i trenutačnim izazovima, kazala je Nena Ninčević Mandić, voditeljica marketinga HNK Zadar.
Gospić Županović dodala je kako su neka relevantna istraživanja u Europi pokazala da su kazališta mjesta niskog rizika širenja zaraze koronavirusom te da se nada da će tako ostati i da nema razloga za strah.
U »Hanibalu podzemnom« riječ je o opreci između istinskih vrijednosti i pohlepe likova.
Tijekom komunikacije s glumcima i redateljem, običnog i nekonvencionalnog razgovora, mladi su doznali razne »zanimljivosti iza kulisa«. (Doris BABIĆ)

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno