Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Jačanje vlastitih kompetencija odgovor za izazove i probleme

27.10.2020. 09:40


U Dislociranom studiju Veleučilišta Baltazar Zaprešić u Biogradu na Moru započela je dvanaesta akademska godina preddiplomskog studija Poslovna ekonomija i financije za točno 29 novoupisanih studenta. Zbog epidemioloških mjera prigodna svečanost se održala u srednjoškolskoj sportskoj dvorani.
– U akademskoj godini 2020./2021. ukupno je upisano 29 studenata. Na prvu godinu upisalo se 26 studenata, brucoša, dok se na drugu i treću godinu upisalo troje novih studenata, izvijestila je referentica Marijana Smajić.


Praktični dio nastave
Na početku studente je pozdravio dr. sc. Pave Ivić, voditelj Veleučilišta Baltazar Biograd na Moru, istaknuvši kako se u današnje vrijeme ništa ne može postići bez znanja.
– Osnovna razlika Veleučilišta Baltazar od drugih studija je u tome da naši studenti moraju odraditi i praktični dio nastave, istaknuo je Ivić.
Uvodno predavanje koje je trebao održati sveučilišni specijalist za ekonomiju Šime Erlić iz Zadra, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, iz opravdanih razloga je odgođeno.
– Razvoj epidemiološke situacije uvjetovao je promjenu u načinu izvedbe dijela nastave. Veleučilište prelazi na tzv. mješoviti oblik nastave u kojem će se većina nastave odvijati putem online kanala, kazao je Ivić.


Profiliranje mladih ljudi
Veleučilište Baltazar Zaprešić visokoškolska je ustanova koja danas ima preko 1.300 aktivnih studenata u Zaprešiću, Osijeku i Biogradu na Moru te je jedno od najvećih privatnih veleučilišta u Hrvatskoj.
Uistinu nam je stalo do svakog studenta, a osobito ulažemo velike napore u profiliranju mladih ljudi, jer oni su upravo naša budućnost i kreatori budućih ekonomskih i društvenih kretanja. Poručio bih studentima da se opuste jer je pred njima najbolji dio života. U ovim neizvjesnim vremenima, svakako bih svima poručio da ulažu u sebe, svoj osobni i profesionalni razvoj, kako bi jačanjem vlastitih kompetencija mogli odgovoriti na sve izazove i probleme te iz svake bitke izaći kao pobjednici, naglasio je v.d. dekana Veučilišta Baltazar doc. dr. sc. Ivan Ružić, prof. v. š.




Istraživanje i traganje
Poticajnim riječima nazočnima se obratio i Tonči Šangulin, član Upravnog vijeća i predsjednik biogradskog Gradskog vijeća, te dr. sc. Petra Popek Biškupec, savjetnica dekana za nastavu i studente.
– Veleučilište Baltazar sve svoje studente podupire i prati na njihovom putu obrazovanja, potičemo ih na istraživanje i traganje za odgovorima, jer oni znatiželjni i nemirnog duha, sigurno će naći odgovore i ostvariti i vlastiti rast te pridonijeti razvoju cjelokupnog društva, poručila je Petra Popek Biškupec.
Na svečanosti je nazočio i Ivica Kero, ravnatelj Srednje škole Biograd.
 


Brucoši dvanaeste akademske godine


Karla Čulina, Dario Jaramović, Luka Grgić, Josip Šare, Josipa Popović, Anela Šarlija, Stipe Kero, Antonio Martin Bačić, Sara Milković, Tino Košta, Roko Brala, Josip Kutija, Lucia Benčić, Ivana Vidović, Daniela Perković, Antonio Šarić, Anđela Gaši, Antonio Rogoznica, Luka Vodanov, Andrea Kutija, Dragan Nikolić, Lea Kegalj, Kristian Matešić, Marijan Doutlik, Božica Nimac, Andrijana Čirjak. Novi studenti: Mirna Šarić i Martina Rašin (obje 2. god.) te Robertina Ćurić (3. god.).