Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bakale rješava problem libera

Autor: Šime Ćurko

26.11.2008. 23:00
Bakale rješava problem libera


Imali smo problem s liberom, nakon što je iz momčadi otišao Nikola Jurišić. Bez njega dogodili su nam se problemi s prijemom, a kad nema prijema ne funkcionira ni napad – kaže Masnić
Izgubili su u Splitu i Valpovu, a pobijedili u Opatiji i Velikoj Gorici. Za nekoga tko ne prati zbivanja u Prvoj B ligi odbojkaša ovaj podatak ništa ne govori. Ljestvica će, međutim, otkriti da u prvoj rečenici nema puno logike, porazi kod slabijih momčadi, a pobjede kod boljih. Objašnjenje smo potražili kod Marina Masnića, trenera zadarskih odbojkaša, četvrtoplasirane momčadi Prve B lige.
– Objašnjenje je da objašnjenja nema. Liga je takva da sve ovisi o ulasku u utakmicu, nema momčadi koju se ne može pobijediti, baš kao što nema ni momčadi od koje se ne može izgubiti, čak i na domaćem parketu – objašnjava Masnić koji je malo precizirao oscilacije u igri svoje momčadi.
– Imali smo problem s liberom, nakon što je iz momčadi otišao Nikola Jurišić. Bez njega dogodili su nam se problemi s prijemom, a kad nema prijema ne funkcionira ni napad. To je za nas veliki hendikep jer naš je napad možda i najbolji u ligi, a događalo se da taj napad nismo dovoljno koristili. Protiv Velike Gorice u posljednjem kolu libero je bio Marin Bakale, inače pucač, i izgledalo je dosta dobro. Mislim da smo problem s liberom za sada riješili.
U nedjelju na Višnjiku gostuje Zrinski Vukovar, jedna od tri momčadi koje su ispred Zadra, ali koja ima i utakmicu više, baš kao i vodeća Gornja Vežica.
– Na svom terenu rijetko gubimo utakmice bez obzira na snagu protivnika. Zrinski Vukovar je momčad za rasplet, no mi očekujemo pobjedu s kojom bismo se sasvim mogli uključiti u borbu za vrh ljestvice. Vjerujemo da imamo kvalitetu s kojom možemo više od četvrtog do petog mjesta u Prvoj B ligi i imamo veliki motiv to i potvrditi.
Iako je Prva A liga neskrivena želja, Masnić će dodati da imperativa nema.
– I bolje da ga nema jer to nas može smao sputavati. Kvalitetom smo u samom vrhu ove lige, nema kluba koji dominira kao što je to bio slučaj nekih prethodnih sezona i u tome vidimo našu priliku. Odlučivat će nijanse, možda jedna lopta, jedan poen, jedan set. Sve je moguće, da budemo prvi, ali i recimo četvrti, gdje smo bili i lani iako, kažem, vjerujem da smo momčad za iznad četvrtog mjesta.