Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Školski objekt vrijedan 23 milijuna kuna

Autor: Velimir Brkić

26.11.2008. 23:00
Školski objekt vrijedan 23 milijuna kuna

Foto: Velimir BRKIĆ



Sama svečanost otvaranja upriličit će se ispred škole na predjelu zvanom Rupe s prigodnim govorom ministra Božidara Kalmete, zadarskog župana Stipe Zrilića, gradonačelnika Emila Ćurka i drugih uzvanika, a završiti s blagoslovom i razgledanjem škole
Nakon punih 100 godina Grad Nin dobiva novu školsku zgradu OŠ “Petar Zoranić” i modernu školsku sportsku dvoranu. Svečanost otvorenja nove osnovne škole i sportske dvorane održat će se sutra, 28. studenoga s početkom u 12.00 sati. Sama svečanost otvorenja upriličit će se ispred škole na predjelu zvanom Rupe s prigodnim govorom ministra Božidara Kalmete, zadarskog župana Stipe Zrilića, gradonačelnika Emila Ćurka i drugih uzvanika, a završiti s blagoslovom i razgledanjem škole. Dugogodišnji san mnogih ninskih generacija napokon je ostvaren.
Investitor nove školske zgrade i sportske dvorane je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u iznosu od 15 milijuna kuna, Grad Nin sa zemljištem i potrebnom infrastrukturom uložio je oko 8 milijuna kuna, dok je Zadarska županija sudjelovala u projektno-planskoj dokumentaciji i ostalim, nadasve važnim pripremnim radovima. Izvođač radova bila je tvrtka Projektgradnja d.o.o. iz Slavonskog Broda. Svečanost postavljanja kamena temeljca održana je u svibnju 2006. godine.
Nova školska zgrada zadovoljava i više od propisanih standarda struke. Nova školska zgrada ima osam učionica, svaka je s kabinetom, ima informatički kabinet, veliku sportsku dvoranu, odgovarajuće sanitarne čvorove i drugo. Škola ima dovoljno učionica za odvijanje nastave u jednoj smjeni, a ravnatelj Tonći Vuković ističe kako je nakon sto godina Nin svakako zaslužio novu školsku zgradu te će odvijanje nastave za 140 učenika biti na još većoj razini. Učenici područnih škola Vrsi, Ninski Stanovi i Zaton i dalje ostaju u svojim školskim klupama.
U novoj školi od ponedjeljka će u nove školske klupe sjesti ninski osmoškolci, što će omogućiti obnovu stare škole u centru Nina u koju će se smjestiti gradske službe.