U društvo Josip Broz Tito učlanjeno stotinjak Zadrana

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
antifasisti
Adam VIDAS
Članska iskaznica društva

U sklopu Udruge antifašističkih boraca Zadarske županije osnovano je Društvo "Josip Broz Tito" Zadar. Društvo je osnovano 18. lipnja ove godine s ciljem promicanja ostavštine pokojnog druga Tita. Na jučer održanoj konferenciji za novinare o ciljevima Društva govorio je njezin predsjednik Bare Juraga.

- Društvo danas okuplja stotinjak članova koji su privrženi antifašizmu i osjećaju potrebe promoviranja poruka Titova vremena i poštivanju osobe Josipa Broza Tita-vodeću ličnost vremena antifaštističkog pokreta, NOB-a i poslijeratne izgradnje, kazao je predsjednik te dodao da se Društvo odlučno suprostavlja demokratskim sredstvima širenja mržnje i netrpeljivosti, a zaleže se za toleriranje i poštivanje drugih vjerskih i ideoloških orijentacija, za prijateljstvo i bratstvo svih ljudi.

Društvo se bavi populariziranjem vrijednosti tekovina antifašizma u prošlosti, ali i u sadašnjem vremenu, kao i očuvanju tradicije svega onog što je Tito ostavio budućem naraštaju.

- Pokazao je umjeće u poratnoj obnovi domovine. Iznimno je važna njegova uloga komandanta u NOB-u, stratega svih vojnih operacija, ali i velikog diplomata pogotovo u vrijeme Staljina kad je imao snage reći mu odlučno NE, poručio je Juraga.

Aktivnost društva usmjerena je prema borbi za mir i ravnopravnost te protiv mržnje. Juraga je osobito istaknuo teške posljedice Domovinskog rata koje su ostale u hrvatskom narodu.

- Rat je razasuo mržnju između dvije najjače nacionalnosti bivše Jugoslavije - Srba i Hrvata, dodao je Juraga.

Članovi Društva namjeravaju u skoro vrijeme posjetiti Titovu rodnu kuću u Kumrovcu, a posjet spomen-grobu Kući cvijeća odgodit će zbog ekonomskih prilika.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno