Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

U društvo Josip Broz Tito učlanjeno stotinjak Zadrana

Autor: Dragana Glavočić

26.11.2008. 23:00
U društvo Josip Broz Tito učlanjeno stotinjak Zadrana

Foto: Adam VIDAS



Pokazao je umjeće u poratnoj obnovi domovine. Iznimno je važna njegova uloga komandanta u NOB-u, stratega svih vojnih operacija, ali i velikog diplomata pogotovo u vrijeme Staljina kad je imao snage reći mu odlučno NE, poručio je Juraga
U sklopu Udruge antifašističkih boraca Zadarske županije osnovano je Društvo “Josip Broz Tito” Zadar. Društvo je osnovano 18. lipnja ove godine s ciljem promicanja ostavštine pokojnog druga Tita. Na jučer održanoj konferenciji za novinare o ciljevima Društva govorio je njezin predsjednik Bare Juraga.
– Društvo danas okuplja stotinjak članova koji su privrženi antifašizmu i osjećaju potrebe promoviranja poruka Titova vremena i poštivanju osobe Josipa Broza Tita-vodeću ličnost vremena antifaštističkog pokreta, NOB-a i poslijeratne izgradnje, kazao je predsjednik te dodao da se Društvo odlučno suprostavlja demokratskim sredstvima širenja mržnje i netrpeljivosti, a zaleže se za toleriranje i poštivanje drugih vjerskih i ideoloških orijentacija, za prijateljstvo i bratstvo svih ljudi.
Društvo se bavi populariziranjem vrijednosti tekovina antifašizma u prošlosti, ali i u sadašnjem vremenu, kao i očuvanju tradicije svega onog što je Tito ostavio budućem naraštaju.
– Pokazao je umjeće u poratnoj obnovi domovine. Iznimno je važna njegova uloga komandanta u NOB-u, stratega svih vojnih operacija, ali i velikog diplomata pogotovo u vrijeme Staljina kad je imao snage reći mu odlučno NE, poručio je Juraga.
Aktivnost društva usmjerena je prema borbi za mir i ravnopravnost te protiv mržnje. Juraga je osobito istaknuo teške posljedice Domovinskog rata koje su ostale u hrvatskom narodu.
– Rat je razasuo mržnju između dvije najjače nacionalnosti bivše Jugoslavije – Srba i Hrvata, dodao je Juraga.
Članovi Društva namjeravaju u skoro vrijeme posjetiti Titovu rodnu kuću u Kumrovcu, a posjet spomen-grobu Kući cvijeća odgodit će zbog ekonomskih prilika.