Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Prijeteći pištoljem opljačkao kladionicu na Relji

Autor: Suzana Bandić

26.11.2009. 23:00
Prijeteći pištoljem opljačkao kladionicu na Relji

Foto: Filip BRALA



Mlađi polumaskirani muškarac ušetao je u kladionicu i s pištoljem u ruci od djelatnice zatražio novac. U strahu za svoj život ona mu je dala oko pet tisuća kuna, nakon čega se udaljio
S pištoljem u ruci, odjeven u trenirku i s kapuljačom preko glave, mlađi je muškarac opljačkao sinoć oko 20 sati kladionicu Stanleybet odnijevši iz nje dnevni utržak od oko 5.000 kuna.
Razbojništvo se dogodilo u Zrinsko-frankopanskoj ulici, nasuprot Trgovačkog centra Relja, kada je muškarac uz prijetnju pištoljem pred sam kraj radnog vremena ušao u kladionicu i djelatnici rekao “daj lovu”.
U strahu za svoj život 24-godišnja djelatnica naoružanom razbojniku dala je sav novac iz registar kase, nakon čega se on udaljio u nepoznatom smjeru.
Odmah po dojavi, policija je blokirala cijelo područje i pokrenula intenzivnu potragu za razbojnikom te se, s obzirom na to da je pljačka snimljena nadzornom kamerom, očekuje kako će razbojnik biti vrlo brzo razotkriven.
Inače, ovo je sedmo razbojništvo od početka ove godine koje je počinjeno uz uporabu vatrenog oružja, odnosno pištolja, a prema podacima iz PU zadarske u prvih deset mjeseci bilo ih je ukupno 18.
Podsjetimo, prvo ovogodišnje razbojništvo počinjeno je još početkom godine kada je na gotovo identičan način opljačkana kladionica Super sport na Putu Bokanjca. Počinitelj, 22-godišnji M. F., nedugo potom pronađen je te je protiv njega podignuta kaznena prijava.
Nepunih mjesec dana potom opljačkana je mjenjačnica na Branimirovoj obali, a zatim su uslijedile oružane pljačke trgovina i to u Preku, Benkovcu, Sv. Filip Jakovu i Zadru. Osim pljačkaša mjenjačnice, licu pravde privedeni su i 18-godišnji M. K. koji je, najvjerojatnije plastičnim pištoljem, opljačkao trgovinu Kobac u Benkovcu te akter posljednjeg razbojništva, 13-godišnji dječak koji je na nagovor dvojice starijih prijatelja, s pištoljem u ruci počinio razbojništvo u dvije trgovine na Poluotoku, od kojih mu je jedna ostala samo na pokušaju.