Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Priprema, pozor…

Autor: Čedo Fabulić

26.11.2009. 23:00
Priprema, pozor…


Dobivši podršku od HAS-a i Gradskog poglavarstva županijski atletski savez je dobio organizaciju tog značajnog natjecanja s indicijom organiziranja sličnih manifestacija
U povodu održavanja prvog Prvenstva Hrvatske u krosu za sve uzraste koje će se u subotu (12 sati) održati u Zadru, u prostoru Atletskog saveza zadarske županije održana je konferencija za novinare. Kako će se utrka u šumi na Musapstanu održati u sklopu aktivnosti u povodu Dana grada Zadra i blagdana Sv. Krševana, konferenciji su pored predstavnika organizatora ASZŽ Slobodana Mijolovića i Danijela Tadića, nazočili i zadarski dogradonačelnik Dražen Grgurović te pročelnica odjela za šport i kulturu Snježana Jurinić.
U uvodnoj riječi Mijolović i Tadić su naglasili da se za kros do jučer prijavilo stotinjak atletičara iz 22 hrvatska kluba. Kroz prosjeke musapstanke šume seniori će trčati na 1100 m, a staza će biti sve kraća za mlađe dobne kategorije, od juniora pa do najmlađih limača natjecanja. Jurinić i Grgurović su pak naglasili da Grad uvijek stoji iz atletskih manifestacija posebno kad su u pitanju mladi obećavši da će ubrzo kraljica sportova i u Zadru dobiti svoj dom, odnosno atletski stadion. U istom razdoblju također bi se oplemenio prostor musapstanske šume i stavio u službu rekreacije svih starih i mladih Zadrana.