Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Vukovarcima je najpotrebnija hrana

Autor:

26.11.2009. 23:00
Vukovarcima je najpotrebnija hrana

Foto: Zvonko KUCELIN



Donacije Vukovarcima se mogu predati u OŠ Šimuna Kožičića Benje od 30. studenog do 4. prosinca, a posljednjeg dana, 5. prosinca, donacije će se uz prigodni program prikupljati na Narodnom trgu
I ove godine nastavlja se akcija “Vukovaru za dar”, a svi koji žele pomoći Vukovarcima te donirati hranu, kućne i higijenske potrepštine, pelene ili školski pribor, mogu to učiniti na Narodnom trgu 5. prosinca od 9 do 13 sati ili u dvorani OŠ Šimuna Kožičića Benje od 30. studenog do 4. prosinca u vremenu od 9 do 18 sati. Akcija je počela prije tri godine, a cilj je bio da zadarska djeca pomognu vukovarskim vršnjacima, rekla je Davorka Krnčević, predsjednica županijske Koordinacije za ljudska prava na jučerašnjoj konferenciji za tisak te dodala kako se akcija vrlo brzo proširila na cijelu Zadarsku županiju, a od ove godine je prešla i granice županije pa će pomoć dati i pravne osobe iz Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije.
Igris Smrkinić, direktorica agencije Ross media consulting, rekla je kako se akcija održava u sklopu manifestiacije “Advent u Zadru” te je najavila bogat program na Narodnom trgu 5. prosinca.
Časna sestra Melhiora Bašić kazala je kako su iz vukovarskog Caritasa javili da oskudijevaju u hrani i higijenskim potrepštinama.
– Tjestenina, brašno, ulje, šećer, riža, slatkiši, konzervirano voće i povrće najviše je potrebno u ovim danima krize koja nas sve pogađa, a siromašne još i teže. Siromašnim građanima Vukovara potrebni su i detrdženti, kozmetika za osobnu higijenu, dječje pelene i školski pribor, rekla je časna sestra Melhiora zahvaljujući svima koji na bilo koji način podržavaju akciju.
Najavljen je i bogat program na trgu, a sestra Melhiora je rekla kako su se gotovo svi odazvali na poziv za pomoć.
– Gotovo svi s kojima smo kontaktirali odazvali su se da će nastupiti u programu na Narodnom trgu. Uz brojne župne zborove, uključujući i Katedralni zbor Sv. Stošije, na Narodnom trgu će nastupiti i klape te kulturno-umjetničke udruge, rekla je sestra Melhiora.
Posebno su pohvaljeni učenici Šimuna Kožičića Benje, koji su se najviše potrudili u prošlogodišnjoj akciji, a najvjerojatnije će i u ovoj. U prošlogodišnjoj akciji za pomoć Vukovaru prikupljeno je 250 tisuća kuna, a ovogodišnji partneri su Grad Zadar, Sirovina d.o.o., Tomislav Grbin, Liburnija d.o.o., Udruženje obrtnika, Katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar te Prirodoslovno-grafička škola, Škola primjenjene umjetnosti i dizajna te već spominjana OŠ Šimuna Kožičića Benje.