Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zbog nestatutarnog izbora raspušten zadarski HSP

Autor: Nives Rogoznica

26.11.2009. 23:00
Zbog nestatutarnog izbora raspušten zadarski HSP


Nisam službeno obaviješten o raspuštanju, kratko je komentirao, sada već bivši, predsjednik Rudolf Dvorski
Središnjica HSP-a raspustila je zadarsku podružnicu stranke zbog nestatutarno provedenog izbora novog vodstva podružnice.
– Nisam službeno obaviješten o raspuštanju, kratko je komentirao, sada već bivši, predsjednik zadarskog HSP-a Rudolf Dvorski dodajući kako prije konferencije za novinare koju će sazvati početkom sljedećeg tjedna neće davati šire izjave.
– Naslovljen na mene kao predsjednika Županijske organizacije stigao je dopis od strane glavnog tajnika Vlade Jukića u kojem stoji da je Predsjedništvo HSP-a, tijekom rasprave o provedenim unutarstranačkim izborima i stanju u podružnicama u gradovima koji su županijska središta, utvrdilo da izborni zbor podružnice Zadar nije održan prema Statutu. Predsjedništvo je, nadalje, zadužilo Ivana Miličevića da provede izborni postupak, a ja sam, prema odluci Predsjedništva, dužan predsjedniku stranke Danijelu Srbu predložiti osobu koja bi bila imenovana za povjerenika. Do tada sam, kao nadležni viši dužnosnik, dužan voditi podružnicu Zadar, kazao je predsjednik ŽO HSP-a Zadarske županije Đani Bunja.
Čelnici lokalno HSP-a ne izjašnjavaju se o prirodi nestatutarnosti izbora Dvorskog za predsjednika podružnice, a prema informacijama iz kuloara čini se kako je problem u tome što u drugoj polovici rujna, kad je Dvorski stupio na dužnost, nisu bili provedeni potpuni izbori u podružnici, već samo djelomični izbori na kojima je popunjeno mjesto predsjednika podružnice koje je ostalo ispražnjeno nakon što je raniji predsjednik Mladen Meštrović napustio stranku i postao jedan od osnivača Hrvatske stranke prava „Dr. Ante Starčević”.
Do novih unutarstranačkih izbra u zadarskom HSP-u trebalo bi doći u prvoj polovici sljedeće godine. HSP-ovcima se ne žuri s obzirom da procjenjuju kako do prijevremenih parlamentarnih izbora neće doći.
– Na čelu zadarskog HSP-a treba nam jako ime. Nemamo pravo na pogrešku, navodi Bunja koji na upit odgovara kako se to jako me neće tražiti među novim nego starim članovima.
 


Glavni stan uskoro u situaciji Đanija Bunje


Đani Bunja vjeruje kako će Glavni stan HSP-a ukinuti odluku prema kojoj on, s obzirom da obnaša dužnost zamjenika župana, ne bi trebao obnašati i dužnost predsjednika Županijske organizacije HSP-a.
– Uskoro ćemo imati sjednicu Glavnog stana i vjerujem da će se to riješiti. Glavni stan je tu odluku donio u službi održavanja svibanjskih lokalnih izbora. Danas sam ja jedini dužnosnik koji se nalazi u takvoj poziciji, napominje Bunja navodeći kako svoj stranački mandat želi odraditi do kraja.
Bunja je i sam član Glavnog stana u kojem nakon nedavnih izbora, umjesto ranijih četvero, sjedi šestero predstavnika iz Županijske organizacije HSP-a Zadarske županije.