Kuku, Kukuriku

Slika korisnika admin

Kukuriknula oporba, osnovao se Savez za promjene, poklopile se ruke buntovnog četverca, razmijenila se  rafalna kritika s Vladom, osvanule naslovnice o novim stranputicama državnog i stranačkog novca, a umirovljenici strahuju za njih svanjiva "zora sumraka".

O čemu oni to svi zajedno (i Vlada i oporba), uglas kuku(riču), o tome da će uistinu svima stvoriti bolje uvjete za život i rad ili o tome kako ščepati vlast ne osvrćući se na sakupljače boca među kojima su mnogi  - umirovljenici.

Istodobno sami su umirovljenici izabrali različita dvorišta pa je tako Silvano Hrelja predsjednik HSU-a ušao u predizborni savez sa Zoranom Milanovićem (SDP), Radimirom Čačićem (HNS) i Ivanom Jakovčićem (IDS), a druga stranka umirovljenika te još neke umirovljeničke udruge "pokorile" su se premijerki Kosor koju će čak savjetovati oko umirovljeničkih pitanja?!

 I ne samo da su obje umirovljeničke strane zaboravile tko je gazda u dvorištu nego su se i međusobno kritizirale, svaka prozivajući onu drugu da ne radi za dobrobit umirovljenika. A stvarnost je zapravo i više nego jasna, za dobrobit umirovljenika već dugo nitko ne radi. Oni uzalud svojim predstavnicima zapomažu kako se ne može živjeti s mizernim mirovinama, koje u prosjeku iznose dvije tisuće kuna, a ovi to čuju pa ne čuju.

Da situacija bude iritantnija njihovo siromašenje i stavljanje mirovina "na led" u idućoj godini, događa se u vrijeme nevjerojatnih afera u kojima su "poplašeni" milijuni kuna. To je situacija u kojoj su isprazne i premijerkine i Milanovićeve priče o svjetlijoj budućnosti.

Onaj tko prvi shvati da je umijeće preživjeti samo s dvije tisuće kuna trebao bi zadobiti povjerenje umirovljenika, najvećih gubitnika u krizi koja se, sada je jasno, nije samo uvezla iz svijeta, nego su neki koji su bili blizu izvoru novca neutaživo gasili žeđ za bogatstvom.

Vladino objašnjenje zamrzavanja mirovina u idućoj godini gotovo je nevjerojatno jer ga ona pretvara u nešto što je kao pozitivno za umirovljenike.  Naime, i kad bi plaće i troškovi života toliko pali, mirovine neće padati!  To da neće ni rasti kao da prešućuje. Osim što napada Vladu i što je protiv zakona o zamrzavanju mirovina, tvrdeći da je zalediti trebalo samo mogući pad, a ne i rast mirovina, oporba se, niti stidljivim kukurikanjem nije oglasila kako te ljude na rubu gladi treba zaštititi.

Iz saborskih fotelja pogled je valjda doista drugačiji i s te visine teško je pogled spustiti do samoga dna. Kukuriku se stoga nakon Vladinog čarobiranja, zaduživanja i pretakanja iz šupljeg u prazno, umirovljenicima također čini kao "kuku, Kukuriku".

U uopćenoj platformi na kojoj predizborna koalicija zasniva svoj Savez za promjene i pobjedu na parlamentarnim izborima nema konkretnih ciljeva i što je za Hreljinu "vojsku" najporaznije, nema odrješitih riječi da imaju formulu kojom će umirovljenici zajedno s njima biti "opipljivi" pobjednici.

Nema velikih obećanja umirovljenicima.

Šefovi oporbenih stranka koji stupiše u kastavski "brak" obećaše tek da će se poštovati i voljeti.

Sve dok ih podjela fotelja ne rastavi!?

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno