Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Raštane slave uvjerljivu jesensku titulu

26.11.2010. 23:00
Raštane slave uvjerljivu jesensku titulu


Igra se posljednje kolo polusezone u Trećoj ligi. Iako oslabljene, Raštane (bez Ante Mitrovića i Marina Batura) protiv Omiša domaćom pobjedom žele zaokružiti sjajnu 2010. godinu.
– Ništa drugo osim naše pobjede ne dolazi u obzir, premda Omiš igra dobar nogomet – smatra Goran Burčul, kapetan Raštana.
Velebit je upao u niz promjenljivih nastupa. Domaća pobjeda protiv Primorca 1929. učvrstila bi Benkovčane u gornjem dijelu ljestvice.
– Uvijek je lijepo na odmor otići s pobjedom – podvukao je Josip Kolić, kapetan Velebita.
Sjajan posao napravili su u Biogradu. Sa 29 bodova Primorac drži drugo mjesto, a u dosadašnjih 16 utakmica momčad koju vodi dvojac Damir Knez i Ante Crnjak izgubila je samo tri. Neće biti lako Primorcu nepobjedivost, koja traje još od 7. kola, sačuvati na Klisu protiv Uskoka.
– Nemamo što izgubiti protiv Uskoka i to je naša prednost u toj utakmici. Svakako želimo još jednu utakmicu završiti bez poraza – poručio je Šime Marković, kapetan Primorca.
Danas (13 sati) igraju: Raštane – Omiš, Velebit – Primorac 1929, Uskok – Primorac, Jadran KS – Dinara, Jadran LP – Zmaj (M), Zagora – Neretva, GOŠK – Hrvace; nedjelja: Neretvanac – Konavljanin, Zmaj (B) – Mladost.
Četvrta HNL
Osim što će Vodice i Hajduk odigrati svoju utakmicu danas ostali su na rasporedu u nedjelju. U pretposljednjem kolu jesenskog dijela bit će zanimljivih susreta. Prvi je onaj na Pagu gdje pojačani domaćini dočekuju Škabrnju koja iz kolo u kolo igra sve bolje. Za Škabrnjane je šteta što dolazi zimski odmor. Mala prednost je na strani domaćina, no i Škabrnjani se neće predati. Sabunjar dočekuje Polaču i za očekivati je “vatrenu” utakmicu. Domaćima trebaju bodovi, a Polača igra odlično. U Pakoštane dolazi Krka, trener Lamešić će sve učiniti da ih dobije, a Dragovoljac i Zrmanja po potencijalu bi trebali odigrati dobru utakmicu. Zanimljiva je i borba za prvo mjesto između Vodica i Krke…
Raspored, subota (13 sati): Vodice – Hajduk; nedjelja: Pag – Škabrnja, Sabunjar – Polača, Pakoštane – Krka, DOŠK – Zrmanja, Dragovoljac – Zlatna luka, SOŠK – Rudar.
ŽNL
Do završetka jesenskog dijela prvenstva preostale su još tri zaostale utakmice nakon kojih će biti poznat prvak polusezone. Debeljak, koji je odigrao sve utakmice, trenutačno je vodeći ispred Podgradine i Nove zore koji imaju jedan, odnosno dva boda manje. Ipak, možda najbliža naslovu je Podgradina koja na svom terenu dočekuje Zemunik. Samo domaći teren daje im malu prednost, no Zemunik je u prošlom kolu na Šaraju nadvisio Debeljak, što znači da će se u Posedarju voditi ravnopravna borba. Ako im se sve poklopi i momčad Nove zore također ima prigodu skoknuti na prvo mjesto, međutim, za to im treba pobjeda na Jamorini protiv Gorice, a to neće biti baš jednostavno. Bibinjci koji izgleda jedva čekaju kraj prvog dijela na svom će terenu ugostiti NOŠK.
Subota u 13.30:  Bibinje – NOŠK.
Nedjelja u 13.30: Podgradina – Zemunik, Gorica – Nova zora.