Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Čisteći obiđe Poluotok nekoliko puta

26.11.2011. 23:00
Čisteći obiđe Poluotok nekoliko puta


Tijekom radnog vremena Poluotok obiđem nekoliko puta i lijepo je to što me već svi znaju, pa tako svaki dan porazgovaram s djelatnicima objekata na Poluotoku i upravo je taj stalni kontakt s ljudima najljepši dio posla


Među nagrađenim najboljim turističkim djelatnicima u tradicionalnoj akciji “Nasmiješeno sunce”, koju je devetu godinu zaredom proveo Grad Zadar u suradnji s HGK – Županijskom komorom Zadar, Obrtničkom komorom, Turističkom zajednicom Zadarske županije, Turističkom zajednicom Grada Zadra i Udruženjem obrtnika Zadar, je i Momir Čačić iz zadarske “Čistoće”. Tako je i na svečanosti u Gradskoj loži jedno od 18 zavidnih priznanja, ono za najboljeg čistača dodijeljeno Čačiću, čime je kako kaže, izuzetno počašćen. Pedesetogodišnji Momir Čačić u gradskoj tvrtki “Čistoća” radi posljednjih šest godina, a nakon što je, kako kaže, radeći na usisivaču prošao gotovo sve gradske kvartove, posljednje dvije godine zadužen je za čistoću Poluotoka.
– Kad sam se zaposlio u Čistoći, najprije sam radio na usisivačima, a mislim da sam prošao sve kvartove, jer jedno vrijeme sam bio raspoređen za Bili brig, nakon toga na Puntamiku, pa na Meladu i tako dalje. Danas sam na Poluotoku i radim sve što je potrebno pa tako radim i na usisivaču, kada je potrebno metem, čak i kosim, a kroz Poluotok prolazim uglavnom na biciklu. Iako sam uglavnom na Poluotoku, ulice za koje smo zaduženi mijenjamo po potrebi, pa sam tako ja trenutačno na Muraju, gdje mijenjam kolegu, kazao je Čačić, naglasivši da se uvijek trudi biti odgovoran u svom poslu, zbog čega je jako zadovoljan nagradom, jer ona je, zapravo, potvrda za njegov dugogodišnji trud.
Iako i ovaj posao, kao i svaki drugi, ima svoje prednosti i mane, Čačić je sretan i zahvalan što u ova teška, krizna vremena ima posao.
– Radim svaki dan od 6 do 13 sati, a evidentno je da najviše posla ima u ljetnim mjesecima, odnosno tijekom turističke sezone jer je tada grad prepun turista. Tijekom radnog vremena Poluotok obiđem nekoliko puta i lijepo je to što me već svi znaju, pa tako svaki dan porazgovaram s djelatnicima objekata na Poluotoku i upravo je taj stalni kontakt s ljudima najljepši dio posla. Pa iako tijekom ljeta ima najviše posla, taj mi je dio godine i najdraži, jer lijepo je vrijeme, puno je ljudi i to mi se sviđa. Ovi nadolazeći, hladni i kišni dani su puno teži, a k tome je i grad prilično pust pa mogu reći da je to onaj teži dio posla, zaključio je Čulina.