Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Danil Domdjoni neočekivano ispao u 1. kolu

Autor: Šime Ćurko

26.11.2012. 23:00
Danil Domdjoni neočekivano ispao u 1. kolu

Foto: Sebastian GOVORČIN



U Parizu je završilo Svjetsko prvenstvo u karateu s kojeg se Hrvatska vraća sa dvije medalje. Ženska reprezentacija u borbama osvojila je srebrnu medalju u ekipnom natjecanju. U finalu je pred više od 12.000 gledatelja Francuska pobijedila našu vrstu sa 1:0. Ovo je svakako veliki uspjeh hrvatskog karatea, jer još nikad u povijesti hrvatske vrste, bilo ženske ili muške, nisu se borile za titulu svjetskog prvaka u ekipnom natjecanju. Srebrnu medalju u kategoriji do 55 kg osvojila je Jelena Kovačević.
Manje uspješna bila je muška reprezentacija u kojoj se najviše očekivalo od Biograđanina Danila Domdjonija (1985.), svjetskog prvaka u kategoriji do 60 kg 2009. godine. Domdjoni, član Ipona iz Zagreba, u svojoj bogatoj kolekciji ima i dvije titule europskog prvaka te tri europske bronce. No, Pariz za Domdjonija nije bio sretno mjesto te je svoj nastup na SP-u završio već u 1. kolu neočekivanim porazom od Portugalca Certana (2:6). Hrvatska muška reprezentacija, u čijem je sastavu uz Domdjonija bio i Biograđanin Ante Mrvičić (1993.), član Hrvatskog dragovoljca iz Zagreba, izgubila je u 1. kolu momčadskog dijela natjecanja od Srbije.
Na 21. SP-u karateu sudjelovalo je nešto manje od tisuću natjecatelja iz rekordnih 115 zemalja. Iduće prvenstvo svijeta održat će se 2014. godine u njemačkom Bremenu.