Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Dokazali smo sami sebi da vrijedimo

Autor: Roman Morović

26.11.2012. 23:00
Dokazali smo sami sebi da vrijedimo

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Optimist sam, ali moramo ostati čvrsto na zemlji, jer nas čeka još mnogo posla i teških utakmica – kaže trener Sonika


Koliko je Puntamičanima značila pobjeda protiv Šibenika možda najbolje opisuje slavlje na kraju utakmice, koje je dodatno zasladio čudesni koš Josipa Bulića. On je u posljednjoj sekundi bacio loptu sa svoje trice i sa zvukom sirene postavio konačnih 67:59, nakon čega su igrači Marka Žorža poletjeli u veliki momčadski zagrljaj. A takva je bila i pobjeda. Prava momčadska, teška, borbena, izvojevana prije svega zahvaljujući kolektivnoj obrani. U napadu je najviše vukao Teo Petani, potom Bulić, a u ključnim trenucima poentirao je i Mate Anđelić.
– To nam je bila najteža utakmica do sada, što se vidi i po rezultatu. Znali smo da će biti teško, tvrdo i pripremali smo se za to. Dogodilo nam se da su nam dva centra (Gligora i Dražović, op.a.) brzo ušli u probleme s prekršajima pa smo morali malo improvizirati i uspjeli smo. Ostatak momčadi je stvarno podmetnuo leđa i iznio velik dio tereta. Bili smo smireni u ključnim trenucima i na kraju pobijedili s čak +8, što je bila najveća razlika na utakmici – kaže Marko Žorž, trener Sonika.
Kad god je zagustilo, kad bi protivnik napravio seriju i poveo, imali ste pravi odgovor, a često su to bile trice.
– U situaciji kada moraš improvizirati, događaju se neke čudne stvari. Vjerovao sam momcima koji su bili na terenu, jer smo igrali jako dobru obranu. U napadu je bilo kikseva, ali kada igraš takvu obranu, sve to možeš nadoknaditi.
Ni koš razlika nije za zanemariti, za slučaj da u završnici Sonik i Šibenik budu imali isti broj bodova.
– Razlika je dobra, ali ne treba sada o tome razmišljati. Idemo utakmicu po utakmicu, u svakoj na pobjedu pa ako dođe do situacije da nam koš razlika bude kakva olakotna okolnost, još bolje.
Koliko je bilo teško igrati ovakvu utakmicu, nakon dosadašnje serije lakih pobjeda?
– A-2 liga ide iz krajnosti u krajnost. Ima vrlo dobrih, ali i jako loših momčadi. Loše momčadi uglavnom dobivaš lagano, a onda dođe jedna ovakva teža utakmica, koju moraš dobiti i tu se vidi karakter igrača. Ovo je bila jedna od tih utakmica, ali ne i jedina. Dokazali smo sami sebi da vrijedimo, da s pravom pucamo na prvo mjesto i to je jako važno za samopouzdanje.
I publika je prvi put došla u nešto većem broju.
– Baš sam malo uživao u tome, za razliku od prijašnjih utakmica, kada je bilo jako malo ljudi. Sada ih je ipak došlo nešto više i drago mi je da smo pokazali onu našu karakterističnu borbenost svih 40 minuta.
Sedam kola – sedam pobjeda. Sezona Sonika je za sada besprijekorna, kako u prvenstvu tako i u kupu.
– Za sada ide sve po planu, ali bit će još teških utakmica, pogotovo na gostovanjima. Još se moramo susresti s Kaštelima, a ni ostale momčadi ne smijemo podcijeniti. Zna se koji je naš cilj i što moramo napraviti da ga ispunimo. Idemo dalje ovim putem. Dobro radimo, rezultati su za sada dobri i nadam se da ćemo tako nastaviti. Optimist sam, ali moramo ostati čvrsto na zemlji, jer nas čeka još mnogo posla – za kraj će Žorž.