Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pobjede Bilog briga i Brodarice

Autor: Čedo Fabulić

26.11.2012. 23:00
Pobjede Bilog briga i Brodarice


Boćari Bilog briga i boćarice Brodarice pobjednici su tradicionalnog turnira 19. Kup Brodarice 2012. održanog u povodu Dana grada Zadra i blagdana Sv. Krševana. Turnir je na boćalištu Brodarica okupio pet muških gradskih klubova: Brodarica, Veteran, Bili brig, Zadar i Crvene kuće te momčad Donata sastavljenu od mladih igrača iz županijskih klubova, dok su na ženskom turniru sudjelovale četiri ekipe sastavljene od svestranih sportašica Udruge Relaks. Zanimljivo da je prvi put turnir otvorila žena i to “alfa i omega” Relaksa Katija Pijaca kojoj je usput rečeno bio imendan jer se slavio blagdan Sv. Kate.
Pobjednička momčad Bilog briga je prošla skupinu sa dvije pobjede (s Veteranom bolja punat razlika), a i u polufinalu su protiv Brodarice imali bolju punat razliku. Također i u finalu je odlučivala punat razlika jer su Crvene kuće pobijedile u trojki, ali je u paru Bili brig imao jači rezultat te su na koncu trijumfirali.
Rezultati (m)
Skupina A: Bili brig – Veteran 4:0, Crvene kuće – Bili brig 4:0, Veteran – Bili brig* 2:2.
Skupina B: Brodarica – Donat 4:0, Zadar – Brodarica 0:4, Donat – Zadar 4:0. Polufinale: Crvene kuće – Donat 4:0, Bili brig* – Brodarica 2:2. Finale: Bili brig* – Crvene kuće 2:2 (par 13:4, trojka 7:10). Za treće mjesto: Donat* – Brodarica 2:2 (par 8:10, trojka 13:5).
Redoslijed (m)
1. BILI BRIG: Bukvić, Gavran, Guzić, Deša, Batur.
2. CRVENE KUĆE: Š. Klanac, M. Klanac, Vuica, Ražov, Ukalović.
3. DONAT: A. Bilosnić, I. Medić, M. Kakoić, J. Vrsaljko, T. Veršić.
4. BRODARICA: Pešut, Borović, Lakić, Peraić, Adžić, Žuža.
VETERAN: Šercer, Nimac, Prenđa, Kapitanović, S. Fabulić.
ZADAR: S. Šarić, L. Šarić, Šimičević, Vrkić, Buterin.
Žene
Kod žena svaka od četiri ekipe je imala po dva sastava, a rezultati su se zbrajali. Tako su na koncu slavile boćarice Brodarice, drugo mjesto pripalo je Stanovima, a treće nakon pripetavanja ekipi Bilog briga.
Konačni redoslijed: 1. BRODARICA: Utković, Grdović, Majica, Jakofi. 2. STANOVI: Predotović, Jakupović, Dunatov, Olić. 3. BILI BRIG: Rogić, Ivica, Amulić, Šlogar. 4. RAVNICE: Markulin, Mustać, Bačinić, Dević.