Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Na udicu se uhvatila cijela zlatarna

26.11.2013. 23:00
Na udicu se uhvatila cijela zlatarna


ŠRD Zubatac je postao najuspješniji od svih udruga pod okriljem Hrvatskog saveza športskog ribolova na moru i to 12. put za redom


Odlični uspjesi stižu na adresu Športskog ribolovnog društva Zubatac. Nakon medalja osvojenih na Svjetskom prvenstvu, Zadrani su se još jednom dokazali i na dva Prvenstva Hrvatske za ribolovce U-16 i U-21, a potom i na seniorskim PH. Tim povodom u prostorijama kluba održana je konferencija za medije na kojoj su Ardena Bajlo, dopredsjednica kluba i Branko Šuljak, tajnik predstavili klupske ribolovce i osvajače medalja sa državnih prvenstava.
U Makarskoj su na PH u kategoriji U-16 nastupili Lovre Milin, Borislav Ćosić i Luka Gredičak. Drugo mjesto osvojio je Gredičak kojemu je to bilo prvo natjecanje nakon što je u klubu uspješno prošao Školu udičarenja. U kategoriji U-21 nastupili su Estera Bajlo (11. mjesto) i Angel Kosović (15.), a zajedno su bili ekipno 3. mjesto.
U Umagu su se natjecali seniori i seniorke u lovu štapom sa obale. Zadrani su na tom natjecanju osvojili sva prva mjesta čime su ostvarili povijesni klupski uspjeh. Tako je Marko Sikirić bio prvi ispred klupskih kolega, drugoplasiranog Nina Jukića i trećeplasiranog Ivana Galzine. U ekipnoj konkurenciji Sikirić i Galzina su osvojili prvo mjesto, Nino i Ivan Jukić treće, a David Bajlo i Dubravko Pejdo četvrto mjesto. Kod seniorki prva je bila Gordana Sikirić, četvrta Nikolina Kotlar, pet Ardena Bajlo, a 11. Nada Miletić. U ekipnoj konkurenciji Kotlar i Bajlo su osvojile prvo, a Sikirić i Miletić drugo mjesto. Tako su majka i sin Gordana Sikirić i Marko Sikirić istodobno osvojili titule prvaka Hrvatske.
Umag je bio domaćin i PH u lovu sa štapom iz brodice za seniore i ribolovace U-21. Na tom su natjecanju članovi Zubaca osvojili gotovo sve što su osvojiti mogli. Pojedinačni, prvi je bio Nino Jukić, kojem je to bio prvi nastup u seniorskoj konkurenciji, na drugom mjestu natjecanje je završio Marko Sikirić, treći je bio David Bajlo, a četvrti Ivan Galzina. U momčadskoj konkurenciji prvi su bili Nino Jukić i Ivan Galzina, a drugi Marko Sikirić i David Bajlo. Jukić je tako osvojio dvije titule prvaka Hrvatske u sezoni u kojoj je na Svjetskom prvenstvu U-21 također bio zlatni. U Umagu su još nastupili Mladen Bajlo (14.), Slavko Štrkalj (19.) i Dubravko Pejdo (20.). Angelo Kosović u kategoriji U-21 bo je jedini predstavnik Zubaca. Na kraju je osvojio drugo mjesto.
ŠRD Zubatac je tako postao najuspješniji od svih udruga pod okriljem Hrvatskog saveza športskog ribolova na moru i to 12. put za redom. Impresivno, nema što.