Suspenzija odgođena, HNS se ipak smilovao

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Nogometni klub Zadar ponovno je pod suspenzijom. Barem je tako bilo jučer do 15 sati. A onda je HNS opet odgodio suspenziju. Ili bi točnije bilo reći da je zabrana nastupanja od prošloga tjedna stavljena izvan snage. HNS očito više ne želi dopustiti Zadru nastupe u Drugoj HNL ako ne plate barem dio dugovanja prema sucima koje su obećali podmiriti još kod prve suspenzije prije otprilike mjesec i pol dana. Ali, s druge strane, žele sačuvati regularnost natjecanja. Na Stanovima jednostavno nema novca, račun kluba je pod blokadom, a očito ni "prijatelji" kluba više ne žele participirati u ovoj sapunici.

Klub je definitivno pred konačnim potonućem, budućnost nekada stabilnog prvoligaša, danas pretposljednje momčadi Druge HNL, pod velikim je znakom upitnika. Ovim činom HNS-a koji je prethodnih mjeseci itekako imao sluha za teško stanje u Klubu, Zadru je ipak dopušten nastup, 19. kolu (posljednjem jesenskom) Druge HNL u kojem gostuju kod Rudeša. Ali, nije to jedini problem s koji se susreću u Upravi Kluba. Bez obzira što je HNS odgodio svoju odluku opet je upitno može li NK Zadar organizirati putovanje u Zagreb s obzirom da nemaju sredstva niti za autobus, kao ni za obroke igračima i stručnom stožeru. Tako je bilo pred posljednje gostovanje, ali i prije toga. Kada "plavi" ne bi došli na utakmicu, troškove organizacije ne bi snosio Rudeš kao domaćin, već Zadar.

Da momčad sa Stanova nije odigrala dvoboj u Rudešu najvjerojatnije bi kazna bila oduzimanje jednoga boda. Kao što je poznato u slučaju neodigravanja još jedne utakmice bili bi izbačeni iz natjecanja. Jesu li se u NK Zadru odlučili ništa ne poduzimati kako bi odaslali posljednje upozorenje prema Gradu Zadru koji je vlasnik većinskog paketa dionica, nije nam potvrđeno. Nakon brojnih pokušaja da ga dobijemo na mobitel, oko 14 sati nam se javio Sergije Dunatov, direktor Zadra.

- Suspenzija koju je HNS uveo prošloga tjedna, a nakon toga odgodio za ovaj, ponovno je na snazi. U ovome trenutku nemam nikakve informacije o tome hoćemo li nastupiti u Rudešu ili ne. Nadam se da ćemo uspjeti ishoditi dozvolu HNS-a za novom odgodom i nastupiti protiv Rudeša - kazao nam je tada Dunatov.

Ipak, nešto iza 15 sati mobitel je zazvonio, a s druge strane bio je Dunatov sa sretnom vijesti.

- Iz HNS-a je stigla vijest da nam je suspenzija opet odgođena čime nam je omogućeno odigravanje utakmicu posljednjeg kola jesenskog dijela prvenstva u Rudešu. U ovome trenutku moramo se posvetiti organizaciji putovanja i vjerujem da ćemo sve riješiti na vrijeme - kazao je direktor NK Zadra.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno