Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dvoboj nekadašnjih titana pod Tornjem

26.11.2016. 23:00
Dvoboj nekadašnjih titana pod Tornjem


Iako Cibonu u nedjeljnom dvoboju možemo prikazati blagim favoritom, zbog nešto konkretnije momčadi i činjenice da se ipak  igra u Zagrebu, svakako da Zadrani u 11.kolu ABA lige sigurno nisu bez  šansi. Zagrepčani imaju turbulentnu sezonu, gotovo su smijenili trenera  Damira Mulaomerovića, a onda su odigrali odlično protiv jakog Strasbourga u Ligi prvaka (FIBA), tako da ipak u donekle „normalnom rasploženju” čekaju Zadrane. S druge strane turbulencija nije nedostajalo  niti na Višnjiku. Prvo pobjede pa porazi, pa onda opet pobjede, pa onda  opet porazi, rezultirali su ostavkom trenera Ante Matulovića. Njega, kako  se čini na dvije utakmice, mijenja Franko Sterle, barem dok ne dođe  idući trener Zadra. Iako, sam Sterle kaže da nema ništa protiv da sjedne  na klupu Zadra.
– Možda mi je to iskustvo ipak određeni minus. Ali smatram da imam  dovoljno znanja da preuzmem ovu momčad. Svakome djetetu koji trenira košarku u Zadru želja je zaigrati za momčad Zadra. Kada to nisam uspio ostvariti, naravno da mi je bila želja postati i glavnim trenerom Zadra. Tako da je utakmica protiv VROS-a na neki način ostvarenje mojih  snova, a sigurno da ne bih imao ništa protiv da i ostanem na ovoj poziciji  – istaknuo je Sterle.
Skroče Sterli: ‘Kao glavni trener…’
Franko Sterle iznosi jednu pojedinost:
– Kada je Ante Matulović podnio ostavku meni je pristupio sportski direktor Branko Skroče i rekao mi da se ponašam kao glavni trener dok se  ne definira tko će sjediti na klupi Zadra. Ja sam se tako ponašao u pripremi utakmica protiv VROS-a, tako sam se ponašao i u pripremi utakmice  protiv Cibone. Dok mi ne zazvoni telefon i dok mi se ne kaže drukčije, ja  ću i dalje svoj posao raditi najbolje što mogu.
Što očekujete od svoje momčadi?
– Da budemo bolji. Vjerujem da možemo i vjerujem da hoćemo bolje.
Protiv Vrijednosnica Osijek problema nije bilo. U prvoj četvrtini Zadrani su se malo mučili s obranom, a u zadnjoj su mladi igrači dopustili da gosti naprave približavanje, koje se na dvije minute prije kraja  čak i nije činilo bezazleno.
– Tomas i Jelenković se nisu snašli na „jedinici”. Pogubili su neke lopte  i suparnik se uspio malo približiti. Ali s druge strane statistički prva  momčad i klupa su imali sličan učinak i to je dobro.
Dan prije u Zagreb
Cibona?
-Idemo dobiti.
Zagrepčani su u problemima…
– Mi trebamo mnogo više razmišljati o svojoj igri nego o Ciboni. I protiv Osijeka smo imali dosta dekoncentracije, bacali smo lopte u bunar.  Radili smo gluposti. Moramo danas biti bolji u svim segmentima i nikako ne smijemo dopustiti dekoncentraciju. Protiv A-1 ligaša to nekad i  može proći, ali protiv bilo kojeg ABA ligaša to se ne smije događati. Mi  moramo neke stvari koregirati u ovoj utakmici.
Koliko su Zadrani ozbiljno shvatili hrvatski derbi, dovoljno govori i  činjenica da su u Zagreb otišli u subotu.
– U subotu smo napravili sastanak u Zadru, pogledali snimke i krenuli  u Zagreb gdje smo trenirali, a i danas ćemo pred utakmicu.