Dario Šimić: Znamo koje je sve reprezentativce Zadar iznjedrio

Slika korisnika valentinam
Kampanja za izbor novog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza
Želimo da u Zadru uživate u nogometu, poručio je Šimić domaćinima
Arif SITNICA
Dario Šimić u Zadar je stigao u društvu Stipe Pletikose i Marija Stanića

"Pamet u glavu. Glas za Šukera – glas je za mafiju" - osvanulo je na transparentu ispred zadarskog restorana Sabunjar. Dario Šimić, Stipe Pletikosa i Mario Stanić odabrali su ovo mjesto za sastanak s članovima izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza. Sastanku nije nazočio predsjednik Reno Sinovčić koga je mijenjao njegov zamjenik Viktor Prtenjača.

Šimić, Pletikosa i Stanić, "Vatreni" s ukupno 263 nastupa za hrvatsku reprezentaciju, u kampanji su za izbor novog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. U svojevrsnom "cajtnotu" pokušavaju na terenu dobiti potporu za svoje viđenje budućnosti HNS-a.

Upitan da komentira transparent Šimić je na početku obraćanja novinarima rekao:

- Navijači su naša potpora i nogomet se igra za navijače. Mislim da je jasno da svi žele promjene. Uzak broj ljudi još nije shvatio da su promjene stvarno potrebne i da nogomet mora krenuti u drugom smjeru. Zadarskom nogometu ćemo biti na usluzi. Osluškivat ćemo njihovo bilo. Važan nam je NK Zadar kao centar razvoja ove županije. Važna nam je i infrastruktura koja bi u svakom slučaju trebala biti bolja, rekao je Šimić pozivajući sve članove županijskog saveza za izgradnju boljeg nogometa. No, prema našim izvorima, tri legendarna vatrena nisu dobili decidirani odgovor kome će se Zadar i njegova županija prikloniti. Revizijom nogometne regulative, Zadar ima samo jedan glas koji se može dopuniti glasom predstavnika klubova nižeg ranga iz Dalmacije. Šimić je izrazio nadu da će zadarski savez pohoditi i predstavnici druge opcije.

- Dobro je da kandidati dođu među ljude i predstave svoje programe. Ja sam ovdje također prvi put i nisam sudjelovao u onome što se ovdje događalo proteklih pet godina. Sigurno je da bi predsjednik HNS-a trebao doći ovdje da objasni ljudima što se napravilo, a što nije. Ja ću sigurno doći i nakon godinu, i nakon dvije godine, jer mi je bitan svaki klub u Hrvatskoj. Znamo koje je sve reprezentativce ovaj kraj iznjedrio i želimo da u Zadru uživate u nogometu, rekao je na kraju kratkog obraćanja novinarima Dario Šimić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno