Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

MARIJA MAZIJA Svaka djevojka je odradila svoj dio posla

27.11.2018. 10:42
MARIJA MAZIJA Svaka  djevojka je  odradila svoj  dio posla


Svi smo uživali u ovoj utakmici – rekla je trenerica košarkašica Zadra  Marija Mazija nakon što su njene djevojke u derbiju kola lagano svladale  Trešnjevku, ekipu koja se s razlogom može nazvati jednim od najvećih  favorita za titulu. Zadranke su odigrale odlično velik dio utakmice i u konačnici nisu dale nikakve šanse gostujućim košarkašicama.
– Cijeli tjedan smo se pripremali za ovu utakmicu – dodaje Mazija.
A očito su se košarkašice Zadra i dobro pripremile, jer su taktički  odigrale bezprijekorno. Sveli su vrlo jaku ekipu na mali broj koševa.  Završilo je 67:52, a razlika je mogla biti i veća, da Mazija u konačnici  nija dala priliku igračicama s klupe. Toliko su dobro Zadranke odradile ovaj dvoboj.
– Imali smo niz taktičkih zamisli koje je trebalo odraditi na parketu. I  to smo napravile na najbolji mogući način. Svaka cura je na terenu bila  maksimalno koncentrirana i sve što smo zamislile, to smo i prenijele na  teren. A uz borbenost koju smo imale, u konačnici rezultat nije mogao  izostati.
Košarkašice Zadra bile su bolje od gostujućih igračica u svakom segmentu, osim skoka. No, niti u skoku Trešnjevka nije ostvarila preveliku dominaciju radi koje bi se mogla vratiti u utakmicu.
– Imali smo nekih problema u skoku, ali to je i bilo realno očekivati,  pošto je Trešnjevka zaista jaka ekipa. Ali u trenutku kada smo i to uspjeli  iskontrolirati, napravile smo razliku i uspjeli do kraja ju zadržati.
Ana Vrsaljko odigrala je još jednu odličnu utakmicu. Osim što je postigla 18 koševa, imala je zadatak da se "hrva" s najboljim protivničkim igračicama. A veći dio treće te cijelu četvrtu četvrtinu igrala je  s četiri osobne pogreške, a na klupi je provela samo 50-ak sekundi u  tom periodu.
– Anin zadatak je bio prije svega obrambeni, jer je imala duel s njihovom najboljom igračicom. I to je radila odlično. Ti prekršaji su ipak realnost, možda je samo jedan napravljen bezpotrebno. Ali kada je i došla do  četvrte osobne pogreške, imale smo dogovor. Znali smo s koga treba pomagati, tako da nije bilo niti potreba za prekršajima.
Iako je igrala malo, Lucija Perica je odigrala izuzetno važne minute i  potpuno uništila zonu Trešnjevke u trenucima kada je Zadar ipak malo ostao bez daha.
– Znamo svi mi da je Lucija željna igre, ali njoj ne odgovara ovako agresivna igra. Mi smo čekale da Trešnjevka postavi zonu i onda ubacili Luciju u igru. A ona fantastično čita prostor i povezala je šest koševa za redom. A ti koševi su nam bili izuzetno potrebni.
U idućem kolu košarkašice Zadra ponovo igraju u svom Višnjiku.  Ovaj put im u goste dolazi Ragusa.
– Radi se o izuzetno neugodnoj ekipi, koja je u odnosu na prošlu sezonu ostala bez velikog broja igračica. Imaju mladu ekipu, uz dobro nam  znanu Karmen Miloglav i još jedno pojačanje. No, igraju jako dobro. Dobijaju utakmice i u gostima i svakako nas očekuje zahtjevna utakmica.
Favorit je ipak Zadar?
– Da. Možemo reći da smo u laganoj prednosti radi veće rotacije.