ROKO STOJANOV Kako pišem, tako i živim, slijedim svoje snove iz djetinjstva

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Promovirana "Vatra života"
Posebne zahvale Danijeli Vulin iz Turističke zajednice i Općini Pakoštane u pružanju mogućnosti za prvu iskru koja je zapalila "Vatru života", kazao je Roko Stojanov zahvalivši se i Udruzi Dan koja je organizirala dobro posjećenu promociju
Velimir BRKIĆ
Roko Stojanov, autor knjige

U organizaciji Udruge Dan u Općinskoj vijećnici u Pakoštanima održana je promocija knjige "Vatra života", prve knjige Roka  Stojanova, 25-godišnjeg Pakoštanca. Knjiga Vatra života: Posljednja potraga – Priče Astatara, je prvo umjetničko djelo fantastične tetralogije koja će u četiri djela činiti jednu cjelinu.

Priroda je najveća inspiracija

- Kako pišem, tako i živim, slijedim svoje snove iz djetinjstva. Često  sam se pitao što je to što me vodi na mom životnom putu i zašto sam  odabrao takav način života. A odgovor je uvijek ležao u prirodi koja me  okružuje i koja ima iskru inspiracije u svakom trenutku. Priroda je najveća inspiracija, to je i povod priče o mom paralelnom svemiru, rekao je  Roko Stojanov.

Dok gleda zvijezde pita se, ističe Roko, zašto ljudi više gledaju u zemlju  nego u zvijezde.

- Priroda je od mog rođenja bila i ostala moj najdraži učitelj koji me  uvijek vodio sa smislom. Mašta mi je uvijek radila aktivno i bujno pa sam  počeo razmišljati o pitanju kako bi svijet izgledao u nekoj drugoj slici, i  započeo o tome pisati još od svoje 13 godine života. U život mi se mašta  paralelnog svemira sasvim uvukla s 19 godina, otkriva Stojanov.

Knjiga potiče što da radimo, potakne ljude da žive. Likovi su, kaže Stojanov, prema stvarnim ljudima te se svako može pronaći u nekom od likova.

- Uđite u jednu beskrajnu knjigu zvanu Astarter, Aira Astartar, što  znači Priča koja traje, to jest, otvori moj um, a on će vas nagraditi svim  čarima moje kreacije s iskrenom željom da vam iskustvo u Astartaru bude nezaboravno i čarobno, istaknuo je Stojanov.

Lajmotiv su cijelo vrijeme bili glazbeni zvuci gitara Luke Lokina i Tine  van Lukenda. Mladi glazbenici su lajtmotivima vodili nazočne kroz prezentaciju autora i njegovog fantastičnog romana te olakšali snalaženje u  praćenju djela.

Poželjeli mu filmsku ektranizaciju

- Posebne zahvale Danijeli Vulin iz Turističke zajednice i Općini Pakoštane u pružanju mogućnosti za prvu iskru koja je zapalila "Vatru  života", kazao je Roko Stojanov zahvalivši se i Udruzi Dan koja je organizirala dobro posjećenu promociju.

Moderator je bila Doris Lokin, ulomke iz knjige su čitali Iva Lokin, Danica Kukin i Nikolina Kukin, dok je Ujevićeve i Šimićeve pjesme napamet  recitirao Filip Lokin.

Knjiga ima 520 stranica gustih redaka, a u prvom izdanju tiskana je u  50 primjeraka.

- Postoji žanr kojem debljina očito ne smeta, već ga dapače, čini još  poželjnijim u očima kupaca, to je, naravno, fantastika, koja se u nas, kao  i u svijetu, uvijek rado kupuje, kazala je Dijana Vulin iz Udruge dan, koja  je u uvodnom slovu pozdravila nazočne i s nekoliko biranih riječi govorila o autoru, njezinom bivšem učeniku iz OŠ Pakoštane.

- Rokova Vatra života je toliko je intrigantna da bi u konačnici cijeli  opus njegove fantastične tetralogije, zbog u svijetu izuzetno popularnih  fantastičnih priča, mogao jednog dana i doživjeti filmsku ekranizaciju.  Poželimo mu to, zaključila je Dijana Vulin.

Pakoštane usko, a široko

Mjesto Pakoštane je na neki način usko, a široko. Usko što se tiče mogućnosti razvitka vlastitih sposobnosti, a široko zbog netaknutih prirodnih ljepota gdje je srcu  ugodno i gdje može otkriti svoje istinske želje i važne odgovore. Onda mi je sišla ideja da napišem knjigu "Vatra života" vidjevši je kao jednu od onih zaboravljenih, ali  potrebnih iskri koja bi mogla dati dobre vibre, izjavio je Roko Stojanov.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno