Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Fokus je na Europskom prvenstvu i kvalifikacijama za POI

28.11.2019. 17:00


 Vladimir Gašpar, zadarski sportaš s invaliditetom, već neko vrijeme postiže odlične rezultate. Lani je na Europskom prvenstvu u Berlinu osvojio broncu, a nedavno je nastupio i u Dubaiju na WPA Svjetskom prvenstvu. U bacanju koplja, kategoriji F-41, osvojio je sedmo mjesto s bačenih 34,83, što je sedam centimetara manje od hrvatskog rekorda, koji drži baš Gašpar.
– Hvala svima na podršci, a posebno treneru Ediju Stipiću. Ovo je za mene bio veliki izazov i zadovoljan sam – kazao je tada Vladimir Gašpar, a i trener Stipić je bio zadovoljan nastupom svog sportaša.
– Prije prvenstva imali smo cilj plasman među osam najboljih te hitac preko 34 metra. To smo i uspjeli ostvariti – ističe Stipić, koji je dodao da je natjecanje bilo izuzetno jako.
– Ovo je bilo najveće natjecanje u povijesti bacanja koplja u ovoj kategoriji. Pobijedio je kineski natjecatelj koji je srušio svjetski rekord, a čak četvorica su bacili preko 40 metara.
U takvoj konkurenciji, Zadranin je pokazao da ima perspektivu približiti se najboljima.
– Pokazalo se da Vlado ima potencijal za velike stvari u vremenu koje je pred njim. Na ovom prvenstvu je bio na vrhunskom nivou, odlično se nosio s pritiskom, a istaknuo bih kako smo ovdje došli prikupljati iskustvo koje nam je potrebno.
Dodao je trener još jednu važnu stvar.
– Sada smo vidjeli gdje smo i da samo velikim radom možemo ići prema samom vrhu. Motiva nam ne nedostaje i već sada znamo što nam je činiti da budemo još bolji – zaključio je Stipić.
A kako je i samom Vladimiru Gašparu bilo u Dubaiju?
– Vruće…
Ali..
– Izuzetno sam zadovoljan. Ovo je bilo moje prvo ovako veliko natjecanje, a konkurencija je bila jaka. Tu su bili dečki koji se natječu već dugi niz godina i sigurno da nije bilo jednostavno se boriti s njima.
Zadarski sportaš vjeruje da je svjetla budućnost ispred njega.
– Trener i ja vjerujemo da postoji mnogo prostora za napredak. Ali sada ćemo ipak malo ohladiti glavu i odmoriti se.
Uskoro kreću i novi izazovi, koji su sve samo ne mali.
– Fokus ćemo staviti na Europsko prvenstvo koje će se održati u Poljskoj, ali i na kvalifikacije za Paraolimpijske igre.