Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nakit – uvijek idealan poklon

27.11.2020. 15:18


Zašto je nakit uvijek idealan poklon
Kada vam je neko izuzetno drag, nastojite da ga u svakoj, a naročito u specijalnoj prilici razveseliti. Rođendan je jedna od takvih prilika. Iako ste nakit možda precrtali kao isuviše klasičan i kliše poklon,  postoji nekoliko razloga koji bi mogli promijeniti vaše viđenje. Ogrlice kao najveći i najefektniji komad nakita mogle bi biti dobar izbor, a evo i zašto.


Ogrlice traju vječno
Kada kažemo vječno mislimo na zlato. I pod pretpostavkom da će osoba sačuvati ogrlicu koju ste joj poklonili i neće je proslijediti nekome dalje. Na neki način poklanjanjem ogrlice vi toj osobi stavljate do znanja da želite da ste prisutni u njenom životu, a vremenom i u njenim uspomenama. Bez obzira da li je često nosi, sređuje, skladišti u kutiju, pri samom pogledu na nju, osoba će se uvijek sjetiti vas i trenutka kada je dobila ogrlicu.


Ogrlice kao simbol prestiža
Cijene zlatnih ogrlica nisu niske, naprotiv, što je veća finoća i čvrstoća metala cijena proporcionalno raste. Zlato je i prije više od četiri tisuće godina, kada je otkriveno, bilo simbol bogatstva. Još u davna vremena muškarci su žene darivali ogrlicama. Danas kada vam neko pokloni ogrlicu, najprije znači da nije štedio na vama, ali i da mu je jako stalo do vas. Sa druge strane, osim potvrde da ste nekome zaista važni, vi dobijete poklon, koji ćete, pod uvjetom da ga čuvate adekvatno, imati zauvijek i neće gubiti na vrijednosti.




Nakitom pokazujete nježnost
Smatra se da kada muškarac za poklon odabere komad nakita na taj način pokazuje nježnost prema ženi. Također, odabirom nakita kao poklona muškarci i ženi odaju priznanje da su i same nježne i elegantne, a to može biti fina gesta. Jer bez obzira na to koliko žena bila jaka i snažna, malo je onih koje dobra ogrlica ili naušnice neće raznježiti.


Koliko se poznajete
Izborom nakita možete pogoditi u bit i pokažete osobi koliko je poznajete. Naravno da možete pogriješiti  i otići u drugu krajnost. Ukoliko niste sigurni, najbolje je da neko vreme osluškujete šta je ono što osoba voli. Znamo da nije lako napraviti izbor i pogoditi ukus voljene osobe. Ali ako to uspijete, osim vrijednog i značajnog poklona vaša bolja polovica dobit će i priznanje da je dobro poznajete, što će potvrditi njeno uvjerenje da ste vi pravi izbor. Ukoliko, pak, pogrešite, ne brinite mnogo, u većini slučajeva nakit se može zamijeniti.


Ljubav kao neophodan uvjet
Preskup nakit, koji traje vječno, drago kamenje, upečatljive ogrlice…ništa od toga neće biti dovoljno dobar poklon, ukoliko se bira bez volje i ljubavi. Dugo planirana i obavljana kupnja, u koju ste uložili truda, vjerojatno će rezultirati uspjehom. Darivanjem prenijeti ćete i dio emocija. A da biste stvar dodatno začinili razmišljajte o tome da personalizirate poklon, manje o vrijednosti nakita. Tako na primjer ogrlice mogu imati privjesak na kom je ugraviran neki datum, ime ili mjesto koje je vama dvoma značajno. Isto to možete napraviti i sa prstenom,  dok se izborom naušnica mogućnost smanjuje.