Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Lunapark na Forumu

Autor: Jelena Miloš

26.12.2008. 23:00
Lunapark na Forumu

Foto: Filip BRALA



Prema riječima vlasnika Kadića, radno vrijeme je od deset sati ujutro pa sve dok ima zainteresiranih, kojih je, tvrde Kadići, ove godine najviše
Na zadarskom Forumu podno crkve Sv. Donata i crkve Sv. Marije prije više od tjedan dana postavljen je dječji lunapark koji bi djeci božićne i novogodišnje blagdana upotpunio radostima i veseljem.
No, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i kiše koja je neprekidno padala, lunapark je neko vrijeme bio zatvoren.
Dolaskom ljepšeg vremena i sunca lunapark “Kedy” u vlasništvu Zadrana Stjepana i Saše Kadića započeo je s radom, što je uvelike razveselilo one najmlađe.
Već u deset sati kada otac i sin Kadić započinju s radom stvorila se grupica djece koja su željno iščekivala njihov dolazak, ne bi li bar na trenutak uživali u dječjim igrama na popularnom tzv. trampolinu i na spravi za bunggie jumping.
Od vlasnika Stjepana Kadića doznali smo da su od gradske uprave dobili dozvolu za korištenje javne površine na kojoj se nalazi dječji lunapark na Forumu, koji će djecu uveseljavati sve do 6. siječnja, što je potvrdio i pomoćnik pročelnice Ureda Grada Zadra Boris Artić napomenuvši da je Gradsko poglavarstvo Zadra, sukladno molbi Turističke zajednice grada Zadra i Udruge obrtnika, u sklopu božićnog programa “Advent u Zadru” donijelo odluku o korištenju javne površine u spomenute svrhe.
Inače, prema riječima vlasnika Kadića, radno vrijeme je od deset sati ujutro pa sve dok ima zainteresiranih, kojih je, tvrde Kadići, ove godine najviše.
Kažimo i da deset minuta “skakanja” na trampolinu stoji 10 kuna, dok za pet minuta na spravi za bunggie jumping treba izdvojiti 25 kuna.
Da su cijene za uživanje u dječjim radostima povoljne najbolje je potvrdila dječja gužva koja se stvorila oko spomenutih sprava namijenjenih dječjoj zabavi.