Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Plesna fešta cura s Ugljana i Pašmana

Autor: Ivan Stagličić

26.12.2008. 23:00
Plesna fešta cura s Ugljana i Pašmana

Foto: Ante JAŠA



Posjetitelje je obradovala i pojava pravog Djeda Mraza kojeg je u Preko poslao Radio 057 te je okupljenim učenicima, njihovim roditeljima i drugim posjetiteljima podijelio čitavu košaru različitih slastica što je posebno oduševilo djecu
U sportskoj dvorani u Preku, održana je božićna priredba koju su zajednički organizirali ritmička sekcija Doma na žalu, voditeljice Tihane Lončar, mažoretkinje otoka Ugljana i mažoretkinje otoka Pašmana, voditeljice Željke Pasariček. Priredbu je otvorio donačelnik Općine Preko, Nediljko Milin, a prije toga je učenica 3. razreda Marija Stipanov izvela recitaciju “Došašće”, a učenice 8. razreda Iva Sorić, Martina Dorkin, Patricija Batistić, Antonija Dorkin i Lorena Lončar, recitaciju “Četiri svijeće” koje su pritom u rukama držale upaljene svijeće, a bile su i suvoditeljice daljnjeg programa. Lorena Lončar je samostalno interpretirala “Isusovo rođenje”.
Posjetitelje je obradovala i pojava pravog Djeda Mraza kojeg je u Preko poslao Radio 057 te je okupljenim učenicima, njihovim roditeljima i drugim posjetiteljima podijelio čitavu košaru različitih slastica što je posebno oduševilo djecu.
Uslijedili su plesni nastupi različitih skupina među kojima su prvi na pozornicu izišli oni najmlađi, a to je bila skupina mažoretkinja iz dječjeg vrtića u Sutomišćici, zajedno sa skupinom iz škole Ugljan. Nakon njih nastupila je najmlađa skupina djece vrtićkog uzrasta iz Preka te kadetkinje mažoretkinja iz Kukljice.
Svoje su vještine potom pokazale mažoretkinje otoka Pašmana, koje su nastupile u svim skupinama, od prvog do osmog razreda, a zatim druga skupina ritmike iz Preka uzrasta od 3. do 7. razreda te kaljske mažoretkinje – kadeti.
Završni nastup bio je rezreviran za najstarije, odnosno juniorke mažoretkinja otoka Ugljana te treću skupinu ritmike iz Preka, koju čine učenice 8. razreda.
Tihana Lončar i Željka Pasarićek na kraju su se zahvalile svima onima koji su pomogli da se ova priredba može održati, u prvom redu Općini Preko koja je kupila darove za svu djecu, Općini Kali, Radiju 057 kao medijskom pokrovitelju koji je poslao Djeda Mraza, cafe baru Ritam koji je napravio plakate, Udrugi žena Luzor iz Preka koja je pripremila uvodne recitacije i službenom fotografu priredbe Anti Jaši.
Priredba koju je uz pomoć učenica vodio Boris Travica završila je dijeljenjem darova djeci.