Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Pojačavaju se temelji poliklinike

Autor:

26.12.2008. 23:00
Pojačavaju se temelji poliklinike

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Podsjetimo, s izgradnjom poliklinike započeto je 1988. godine i do početka rata izgrađen je samo kostur. Nakon 18 godina čekanja i nekoliko neuspješnih natječaja Vlada je 2006. godine donijela odluku o financiranju izgradnje sa 150 milijuna kuna
Radovi na zgradi poliklinike na Relji, koji su započeti početkom studenoga, u punom su jeku.
– Radovi teku prema projektu, a neki su radovi završeni čak i prije predviđenog roka, rekao nam je jučer ravnatelj Opće bolnice Zadar, Zvonimir Vrančić. On je dodao kako će se na cijeloj zgradi poliklinike pojačati temelji kao i ostala konstrukcija. Osim toga jedan je dio poliklinike prema projektu i srušen. Ipak, nije nam mogao opisati detaljniji tijek radova jer, kako je sam rekao, njega izvješćuju o tome ide li sve u redu ili ne tijekom radova.
Podsjetimo, s izgradnjom poliklinike započeto je 1988. godine i do početka rata izgrađen je samo kostur. Nakon 18 godina čekanja i nekoliko neuspješnih natječaja Vlada je 2006. godine donijela odluku o financiranju izgradnje sa 150 milijuna kuna za što su sredstva osigurana preko Europske banke. Radovi na poliklinici počeli su početkom studenoga, a kraj radova predviđen je za kraj 2010. godine. Nedugo nakon što su radovi počeli bivši ravnatelj bolnice, doktor Miro Morović, pozivajući se na stručnjake Arhitektonsko-projektnog zavoda iz Zagreba, upozorio je javnost na činjenicu kako temelji poliklinike i cijeli kostur nije konzerviran te da bi se mogao srušiti. Ipak njegove je riječi opovrgnuo sadašnji ravnatelj bolnice Zvonimir Vrančić rekavši da je projekt nastavka radova na poliklinici pripreman jako dugo i ozbiljno. Osim toga, dodao je tada, bio je naručen i elaborat o stanju i iskoristivosti postojeće konstrukcije koji je potvrdio da je s konstrukcijom sve u redu.