Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Promjena trenera nas je probudila

Autor: Roman Morović

26.12.2008. 23:00
Promjena trenera nas je probudila

Foto: Luka DRAGIČEVIĆ



Da smo izgubili od Splita napravili bismo još jedan veliki korak unatrag u odnosu na zacrtane ciljeve – kaže Stipčević
Nakon niza turbulencija u posljednje vrijeme košarkaši Zadra konačno su dobili i svojih pet minuta mira. Pobjedom u Splitu osigurali su si tri mirna dana odmora uoči kup utakmice u Trogiru (utorak, 30. prosinca), te “utakmice sezone”, 3. siječnja protiv Cibone.
– Za nas je to bila izuzetno bitna pobjeda prije svega da nam se vrati samopouzdanje i da ostanemo u toj utrci za završni turnir regionalne lige. Da smo izgubili od Splita napravili bismo još jedan veliki korak unatrag u odnosu na zacrtane ciljeve. Uspjeli smo se izvući iz vrlo teške situacije u kojoj smo bili i zbog toga nam je ta pobjeda još i važnija. Trener Denis Pleslić je uspio je igračima podići samopouzdanje i, s obzirom na tako malo vremena koliko smo imali, izuzetno kvalitetno smo se taktički pripremili za tu utakmicu. Sve što je trener zamislio mi smo na terenu napravili i stoga velike zasluge za ovu pobjedu idu upravo njemu – kaže Rok Stipčević.
Ne podcijeniti Trogir
Odlaskom Aleksandra Petrovića momčad je preuzeo dosadašnji pomoćni trener Denis Pleslić koji će, kako je kazao predsjednik Magaš, momčad sigurno voditi do utakmice s Cibonom, a možda i nakon nje.
– Nije bilo puno vremena za neke drastične promjene, ali nam je trener ukazao na neke stvari koje moramo popraviti ukoliko želimo pobijediti bilo koga. Prije svega tu mislim na agresivnost i angažiranost u obrani gdje nam je trener ukazao na neke vrlo važne detalje u kojima smo do sada griješili. Dosta nas je prodrmalo sve ovo što se događalo posljednjih dana, ali mislim da to sada trebamo staviti iza nas i koncentrirati se na ono što nas očekuje.
A prvi sljedeći ispit jest susret četvrtfinala Kupa Krešimira Ćosića u utorak u Trogiru. Iako mnogi u toj utakmici Zadru već unaprijed upisuju pobjedu, opreza nikad dosta.
– Neki su i Vojvodinu smatrali izletom pa smo vidjeli na kraju što se tamo dogodilo. Ne želimo nikoga podcjenjivati. Shvatit ćemo Trogir jednako ozbiljno kao i svakog drugog protivnika i maksimalno ćemo se pripremiti za tu utakmicu.
Nakon ozljede Malika Dixona Stipčević punih mjesec dana sam na svojim leđima nosi gotovo čitavu organizaciju igre Zadra. S obzirom da Amerikanac i dalje ima nemalih problema sa zglobovima Stipčević će najvjerojatnije u prvom planu biti i protiv Cibone, u utakmici koju su mnogi već okarakterizirali “utakmicom sezone”.
Znamo kako protiv Cibone
– Svi znamo što predstavlja Cibonin dolazak u Zadar. Oduvijek postoji jedan sportski naboj između ta dva kluba, a naročito sada kada se natječemo s njima za ugovor s Euroligom iduće sezone. Oni ove sezone igraju jako dobro, ali mi znamo što nam je činiti i kako doći do pobjede. Morat ćemo igrati vrlo agresivno u obrani i pametno u napadu i samo tako možemo pobijediti. Siguran sam da će nas trener do te utakmice dobro pripremiti i uopće ne sumnjam da možemo pobijediti Cibonu.
Stipčević će 2008. godinu u cjelini ocijeniti vrlo uspješnom za KK Zadar.
– U globalu možemo biti svi vrlo zadovoljni. Treći put u 22 godine smo postali prvaci Hrvatske što nije mala stvar. O onom Kupu u Zagrebu ne bih puno ni govorio jer mi se sve više čini kako tamo dolaze do izražaja nečiji privatni interesi prije negoli sama košarka. Kad je riječ o NLB ligi bili smo drugi u regularnom dijelu sezone, a izgubili smo nažalost u polufinalu od Hemofarma, ali sve u svemu možemo biti zadovoljni.


 TROJICA ZADARANA NA ALL STARSU


Na 16. All stars susretu koji će se u nedjelju održati u Kaštelima nastupit će i tri igrača Zadra, Rok Stipčević, Damir Rančić i Marlon Garnett. Iako je bio pozvan, zbog ozljede neće zaigrati Juby Johnson, a kao trener momčadi Juga najavljen je bivši trener Zadra Aleksandar Petrović.




 SUTRA DVIJE UTAKMICE NLB LIGE


Petnaesto kolo NLB lige na rasporedu je 3. siječnja iduće godine, no dvije utakmice odigrat će se već sutra, a riječ je o susretima između Budućnosti i Vojvodine te Hemofarma i Bosne. Dodajmo ovome i vijest kako je igrač Partizana Žarko Rakočević slomio ruku i s terena će izbivati najmanje mjesec dana što znači da će propustiti i utakmicu u Zadru 17. siječnja.