Svetac izrastao iz duha evanđelja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
sime_prendja
Mons. Ivan Prenđa - Mučenici zbog Krista su uistinu heroji ljubav

Zadarski nadbiskup mons. Ivan Prenđa predvodio je misno slavlje u crkvi Sv. Šime u Zadru na blagdan Sv. Stjepana.

Crkva Sv. Šime nekada je bila posvećena svetom Stjepanu. Nadbiskup je u propovijedi istaknuo važnost ljubavi i praštanja, a za to je potrebno imati duha svetog Stjepana, zapravo duha Evanđelja iz kojega je izrastao ovaj mučenik.

- Na blagdan Sv. Stjepana, prvomučenika, sjećamo se i povijesnih zbivanja koja su obilježila ovaj grad vjere i kulture. Odmah nakon Božića i pjesme našem novorođenom Kralju, Crkva nam stavlja pred naš vjernički pogled lik mučenika, koji je podnio mučeničku smrt kamenovanjem. U onoj mjeri u kolikoj smo spremni u svom kršćanskom životu znati u duhu riječi svetog Stjepana o opraštanju, doći do izvornog kršćanstva, postajemo Kristovi nasljedovatelji. Koliko smo spremni svjedočiti svoju vjeru u obitelji, poslu i radu, u Crkvi Božjoj koja bi trebala bez ikakvog kompromisa čvrsto se držati Kristova i Stjepanova primjera u ispovijedanju kršćanskih načela? To su pokazali mnogi pojedinci u povijesti Crkve koji su uvijek iznova potvrđivali to pravilo te ne želeći se osvećivati i mrziti slijedili vjernost Božjoj Riječi. Oni koji idu u mučeništvo zbog Krista su uistinu heroji ljubavi. To čine zato jer ljube, rekao je mons. Prenđa.

Nadbiskup je na kraju propovijedi pozvao na nasljedovanje Kristove ljestvice ljubavi i praštanja u svakodnevnom životu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno