Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dominik Mavra potpisao za Zagreb

26.12.2010. 23:00
Dominik Mavra potpisao za Zagreb


Konačno je riješena trakavica oko odlaska mladog košarkaša Dominika Mavre (1994.) iz KK Zadar. Član kadetske reprezentacije Hrvatske, koja je ove godine na Europskom prvenstvu u Crnoj Gori, osvojila zlatnu medalju, nedugo nakon tog velikog uspjeha, nezadovoljan tretmanom u klubu, zatražio je raskid ugovora o sportskom usavršavanju. Zadar mu ispisnicu nije htio dati, te je tražio zaštitu ugovora prema HKS-u. Savez je donio rješenje da je Mavra službeno i dalje igrač Zadra, iako više nije trenirao u klubu, te da ne može nastupati ni za jedan drugi klub.
Javio se tada KK Zagreb, čijih je nekoliko ponuda Zadar odbio, ali je na koncu ipak postignut dogovor. Za neto odštetu od 20 tisuća eura, Zadar je oslobodio Mavru, te je on ovih dana potpisao ugovor sa Zagrebom. Tako je napokon riješena ova priča, koja traje još od početka rujna, kada je obitelj Mavra odlučila preseliti u Zagreb. Mladi je Zadranin već debitirao za svoj novi klub. U pobjedi protiv talijanske Stelle Azzure 92:82, na juniorskom turniru Eurolige u Rimu, postigao je 18 poena. Kada podvučemo crtu, iz Zadra su put glavnoga grada ove godine otišla tri razigravača, Toni Prostran (Zagreb), Rok Stipčević (Cibona) i sada Dominik Mavra.


 DUGOVI NA NAPLATI


U iščekivanju novosti koje bi mogla donijeti skupština, Zadar je bez novca, a kako vrijeme prolazi, problemi sustižu jedan drugoga. Dugova je mnogo, a vremena do kada se oni mogu isplatiti ili dogovoriti dinamika njihove isplate sve manje. Dio sredstava, koja su nedavno pristigla, pokupio je Damir Rančić, blokiravši račun, no time nije riješen kompletan dug prema kaštelanskom šuteru. Do 12. siječnja trebaju se postići dogovori sa Vladimerom Boisom, Tomislavom Ružićem i Rokom Stipčevićem, kako bi Zadar mogao u kompletnom sastavu odigrati utakmicu četvrtfinala kupa Krešimira Ćosića protiv Dubrave. Što se toga tiče, pregovori idu u dobrom pravcu, ali na kraju će opet sve ovisiti o financijama. 19. siječnja je datum do kojega treba isplatiti ili dogovoriti se s Trentom Plaistedom. U protivnom bi FIBA mogla kazniti klub novčano i(li) zabranom natjecanja u Eurochallenge kupu. Riječ je o iznosu od oko 75 tisuća dolara. Uz to, treba podmiriti barem dio dugovanja i prema aktualnim igračima i radnoj zajednici, odnosno pronaći sredstva za eventualno pojačanje, bez kojega će se jako teško izbjeći posljednje mjesto u NLB ligi. Ukratko, sve se vrti oko novca, kojega, barem za sada, nema dovoljno.