Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Edvin Šimunov novi predsjednik, podrška Jusupu

26.12.2010. 23:00
Edvin Šimunov novi predsjednik, podrška Jusupu


Redovna Skupština KK Zadar, koja je sinoć održana u Jazinama, potvrdila je ono što je već mjesecima javna tajna. Prihvaćena je ostavka dosadašnjeg predsjednika kluba Dina Perovića, a za njegovog nasljednika izabran je Edvin Šimunov, inače direktor gradskog poduzeća Liburnija. Članstva u Upravnom odboru razriješeni su Mario Bebić, Zoran Stojić i Alan Kociper, a novi članovi UO-a su Grozdana Perić, Željko Predovan i Svemir Bašić. Na mjestu predsjednika Nadzornog odbora Edvina Šimunova zamijenit će Dražen Grgurović.
Potvrđeno preoblikovanje
Usvojeno je izvješće o reviziji poslovanja kluba u razdoblju od 2005., zaključno s 31. prosinca 2009. Prema izvješću revizijske kuće, stvoreni su uvjeti za preoblikovanje iz Udruge građana u Športsko dioničko društvo i jednoglasno je donesena odluka da KK Zadar krene u preoblikovanje. Te je odluke donijela Skupština, koja je zasjedala oko sat vremena, nakon čega je na red došao Upravni odbor. Sastanak je završio koju minutu iza 20 sati, nakon čega se Edvin Šimunov obratio prisutnim novinarima, kojih nikada nije bilo manje. Ujedinimo se
– Moja prva poruka je da u ovim teškim vremenima budemo svi kao jedan i da pokažemo da volimo ovaj klub iznad svega, onako kako se predstavljamo u Hrvatskoj i u svijetu. Dakle, da imamo najbolje navijače i da smo grad košarke – kazao novi predsjednik, te energično nastavio.
– Moj je poziv: Napunimo Višnjik. Nemojmo ga napuniti jednom, kao što su Cibonini navijači jednom napunili svoju dvoranu, nego bi želio da naša dvorana bude puna do kraja prvenstva, bez obzira na rezultate. Jer to je najveća pomoć koja treba našim mladim igračima. Jedino tako možemo uspjeti.
Dodao je Šimunov još nešto.
– U ovim teškim vremenima ne možemo govoriti o nekim financijskim očekivanjima, nego o očekivanjima onoga, što mogu pokrenuti sve rezerve u nama. Zato budimo jedinstveni, nemojmo trošiti energiju na međusobne razmirice, neslaganja i svađe. Ujedinimo se, jer jedino na taj način ovaj klub može biti ono što je nekada bio.
Tražimo sponzore
Kakva su vaša očekivanja? Što možete novoga donijeti klubu?
– Prvo sam donio svoju neizmjernu ljubav, jer Zadar je moja prva ljubav. Nikome u ovom gradu ne mogu reći da volim ovaj klub više od njega, ali isto tako nikome ne bi dopustio da kaže da voli ovaj klub više od mene. Upravni odbor, koji je ostavkom Dina Perovića ostao bez predsjednika, nastavit će funkcionirati. Bez prvog među jednakima, kako se treba nazivati predsjednik Upravnog odbora, klub ne može funkcionirati. Dakle, donio sam kontinuitet djelovanja Upravnog odbora i pretpostavke za daljnje natjecanje i put ka preoblikovanju.
Znače li ove promjene u upravljačkoj sturkturi kluba i da će uskoro stići određena novčana injekcija, koja je prijeko potrebna?
– Naravno. Na tragu smo toga, ali ne znači da će to sigurno biti i ostvareno. Svi smo u potrazi za novim sponzorima, donatorima i ta akcija bi trebala uroditi plodom. Neke naznake već postoje, ali znate i sami kakva je situacija u gospodarstvu, tako da nažalost ne mogu sa sigurnošću odgovoriti na to pitanje.
Objava revizije
O Udruzi navijača Tornado, predsjednik je kazao sljedeće.
– Tornado je uvijek dobrodošao i u svim našim razmišljanjima računamo na njih. Osobno ću im se obratiti i nastojat ću već ovaj tjedan održati sastanak s njima. Otvoreno ćemo im reći što je pokazala revizija i što smo uopće u mogućnosti napraviti, a što nismo. Nadam se da će oni to razumijeti i da će nam pružiti podršku.
Hoće li rezultati revizije biti obznanjeni javnosti?
– Pozvat ćemo predstavnike Tornada i brojke se neće kriti. Izići ćemo sa sažetkom najvažnijih podataka – zaključio je Šimunov.