Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Osmero poginulih na hrvatskim cestama u dva dana

26.12.2010. 23:00
Osmero poginulih na  hrvatskim cestama u dva dana


Uzrok nesrećama je neprilagođena brzina uvjetima i stanju na kolniku. Najmlađi ppoginuli vozač imao je 28 godina i smrtno je stradao na varaždinskom području, a najstariji vozač koji je poginuo kod Slatine na Badnjak, imao je 69 godina


Osam osoba poginulo je u   prometnim nesrećama  na hrvatskih cestama  na Badnjak i  Božić.
Već pola sata iza ponoći na  Badnjak u mjestu Martijanec  u  varaždinskoj regiji poginuo je  28-godišnji vozač. Zbog neprilagođene brzine u zavoju je izgubio nadzor nad upravljačem,  auto je sletio s ceste i udario u  dvorišnu ogradu.  Istog dana    tragična se nesreća dogodila u    mjestu Hampovica kod Koprivnice. Vozač (46)   “polom” je   zbog neprilagođene   brzine  prešao na suprotnu stranu kolnika i sudario se s  kamionom s  prikolicom. U srazu   je   putnica  iz “pola”, 42-godišnja M. M.  smrtno  stradala, dok je vozač  zadobio lake ozljede.
U mjestu Kozice kod Slatine  poginuo je 69-godišnji vozač.  Upravljao je “fiatom punto”  kada je   kotačima   auta zahvatio    bankinu, te nakon toga sletio u  putni kanal. U idućem trenutku njegovo je vozilo udarilo u  betonski most. Od siline udarca vozač je zadobio ozljede  kojima je na mjestu podlegao. 
Na Badnjak je  na cesti Potpićan-Kršan, u mjestu Čambarelići, smrtno   stradao vozač “pola” Remiđo Bilić (47) iz Pićna.  Udes je skrivio 53-godišnji vozač  kombija V. K. (53) iz Pazina,  koji  je prešao na suprotnu stranu  ceste te naletio na auto  kojem je  za upravljačem bio nesretni  47-godišnjak.
Ozljedama je podlegao na  putu do bolnice. U teškoj   nesreći    u   mjestu Zelčin kod Valpova poginuo je 48-godišnji  vozač iz Belišća. Nakon što je  izašao iz zavoja izgubio je kontrolu nad   “opelom”. Vozilo je  sletjelo s ceste i udarilo u stablo, a  vozač je zadobio smrtonosne ozljede.
Na osječkoj obilaznici poginuo je 48-godišnjak. Pukla je   guma na njegovom vozilu, pa  se zaustavio uz rub kolnika.  Dok je pokušavao zaustaviti  nekog prolaznika ne bi li mu  pomogao, pokosio ga je auto   kojim je za upravljačem bio  31-godišnji vozač.
Na Badnju večer u nesreći  kod Dubrovnika poginuo je  65-godišnji pješak na kojeg je  “mercedesom” naletio 46-godišnji vozač, dok je u Bartolovcu kod Varaždina u slijetanju auta poginuo vozač.