Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Božićni koncert za pamćenje

Autor: Vanja Mirčeta

26.12.2012. 23:00
Božićni koncert za pamćenje


Tradicionalno, već petu godinu zaredom klapa Intrade održala je božićni koncert u prepunom Arsenalu. Iako su rasprodane karte, prepuna galerija i donji dio Arsenala slika iz nekih davnijih vremena, ove večeri ona je bila itekako živa, a duh Božića osjetili su svi oni koji su prisustvovali ovom koncertu za pamćenje. Izvrsnom raspoloženju i večeri prepunoj pozitivne energije i emocija pridonijeli su izvrsno raspoloženi bibinjski “slavuj” Tomislav Bralić i ostali dečki iz klape Intrade. Njihove pozitivne vibracije tog dana u godini zarazno su se proširile na mnogobrojnu publiku čime je Bralić još jednom pokazao da je osim izvrstan pjevač jednako uspješan zabavljač i animator.
Kontakt s publikom je bio neopisiv, a s trajanjem koncerta atmosfera je sve opuštenija i uzavrelija. Osim svojih najpoznatijih hitova (a gotovo je svaka njihova pjesma bila hit), kojih se nakupilo u 27-godišnjoj karijeri klape, bilo da je riječ o onima koje su postale brend dalmatinske pjesme poput “Croatio, iz duše te ljubim”, “Ne damo te pismo naša”, preko “Zore bile” pa sve do uspješnice s najnovijeg albuma “Sritan čovik”, skladbe “Zašto uvik pivam” s kojom su kao prvi Zadrani osvojili ovogodišnji Splitski festival, izvodili su i mnoge druge najpoznatije klapske pjesme kao što su “Vilo moja”, “Ruža crvena”, ali i skladbe poput “Lijepa li si” itd. Posebno je bio zanimljiv duet s mladom zadarskom sopranisticom Nelom Šarić koja je ovim nastupom dala naznake svoje zasigurno uspješne pjevačke karijere.
Zadarska publika, točnije oni sretnici koji su uspjeli doći do ulaznice, imali su priliku uživati u nezaboravnoj i raspjevanoj božićnoj večeri, a klapa Intrade i Tomislav Bralić ovim su koncertom zaokružili još jednu iznimno uspješnu godinu prepunu nagrada i rasprodanih nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu. No, božićnim koncertom ipak njihov posao u ovoj godini još nije gotov. Naime, za doček Nove godine pjevaju u Dubrovniku, nakon čega namjeravaju malo odmoriti u krugu obitelji i skupiti snage za nove nastupe.
Iako su koncertu nazočili brojni Zadrani iz javnog života, moramo priznati da je pažnju publike ipak najviše privukao naš najpopularniji nogometaš, igrač Real Madrida, Luka Modrić, koji ove večeri nije želio medijsku pažnju. Za blagdane je doletio iz Španjolske u Zadar kako bi Božićnu večer proveo s prijateljima i obitelji. Na kraju koncerta Intrade su mu ispunile glazbenu želju i otpjevali skladbu “Ribar sam star” koju u originalnoj verziji izvode s Ivicom Sikirićem-Ićom. Osim njega uz Intrade zabavljala se i zadarska glumica Doris Pinčić s dečkom Borisom Rogoznicom.