30 GODINA NA SCENI Još uvijek mogu držati publiku na nogama cijelu noć

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Da su Intrade u Arsenalu provorazredni ne samo glazbeni, nego i društveni događaj, potvrdio je i njihov sedmi božićni koncert. Posljednjih godina ova klapa nosi perjanicu zadarske glazbene scene obilježene ne samo klapskim pjevanjem, nego i šansonjerskim pristupom dalmatinskoj pismi. Stoga su njihovi koncerti primjereniji većim prostorima od velikog zadarskog Arsenala koji se i za ovu priliku nije baš dobro posložio s poslovično problematičnim zvukom i nedostakom komfora kojeg zvuk Intrada zaslužuje.

- Mi u Arsenalu, u ovom prekrasnom ambijentu za Božić, velika je to stvar. Velik je to događaj, poput planine, jer najteže je pjevati pred svojom publikom. To je dokaz za nas da smo na dobrom putu, ali ne samo mi nego i Arsenal u onom ugostiteljskom, rekao nam je neposredno prije koncerta umjetnički voditelj Intrada Davor Petrović.

Koliko je u pravu, svedoči činjenica da su i oni koji su leđima bili okrenuti bini, uz čašu u ruci, pjevušili sve pjesme ove klape zabavljeni u dobrom raspoloženju Božića. Za svoju publiku Intrade su odabrali nekoliko skladbi s najnovijeg albuma "Cviće", izašlog prije desetak dana. Uz stare uspješnice "Ispod tvoje boloture", "Ane moja" i "Zora bila", nove pjesme su, kažu bolji poznavatelji ovog dijela estrade, juriš na sljedeći Splitski festival. No, u novoj godini, glavni događaj za Intrade bit će nekoliko rođendanskih koncerata u povodu 30 godina postojanja klape.

- Vraćamo se u male intimne prostore i pomalo, a'capella pjevanju uz minimalističku instrumentalnu pratnju. Trideseti rođendan proslavit ćemo malim koncertima u "teatrinima". Ostajemo u istom sastavu i držimo se one da je staro vino bolje, ako se drži dobro. Najbitnije je da dobivamo sve ljepše i ljepše pjesme, a tu je i moja malenkost nešto napravila, dodao je vrlo zadovoljni Petrović.

Govoriti o Intaradama, a ne spomenuti Tomislava Bralića bilo bi nemarno, jer njegov bariton je odjekivao Arsenalom i držao cijelo vrijeme u igri ono što se zove Tomislav Bralić i Intrade. Intrade su još jednom pokazale svoju jedinstvenost, pa tako sljedeće godine kreću put Novog Meksika i Nevade, gdje prije ili kasnije, u nekom prostoru između dva kasina Las Vegasa završe svi velikani. Nadamo se da ih i tamo čeka zora bila.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno