Adrenalinski Božić na dva kotača

Slika korisnika admin

Park šuma Musapstan bila je poprište druge Božićne štafetne MTB utrke u organizaciji članova BK Macaklin. Utrka se bodovala za šesto kolo "Zimske XC lige Dalmacija", a ove godine najbolji su bili biciklisti BK Zadar.

- Ovogodišnje izdanje štafete privuklo je čak 179 natjecatelja, od toga 39 žena. 35 ekipa složilo se u četveročlane timove po tri muškarca i jedna žena, čiji zajednički zbroj godina nije smio biti manji od 115. Osim štafetnog natjecanja poredak je rađen i za pojedinačna dostignuća u kategorijama "sport" i "rekreacija" te "žene" i "djeca do 14 godina". Stoga je organizirana pojedinačna utrka na kronometar za sve natjecatelje koji nisu imali svoj tim, a željeli su sakupiti koji bod za XC zimsku ligu Dalmacije, kazao nam je Daniel Filić, tajnik Macaklina.

Napomenuo je i da su u ovom zanimljivom konceptu odmjeravanja snaga dalmatinskih klubova pobjedu odnijeli članovi prvog tima BK Zadra u sastavu Juraj Ugrinić, Maja Perinović, Neven Šestan i Marin Pejdo koji su kružnom stazom kroz musapstansku šumu projurili za točno 56 minuta i tim rezultatom popravili prošlogodišnji rekord staze za 2,5 minute. Drugo mjesto osvojio je tim BK Faust Vrančić iz Šibenika u sastavu: Bojan Karanović, Maja Ena Ljuba, Ivan Radaković i Antonio Erceg, dok je treće mjesto pripalo vodičkoj štafeti BBK Orlov krug u sastavu: Dženis Čanjevac, Tanja Barišić, Branko Milković i Josip Pelajić.

U pojedinačnim rezultatima najbolji su bili Ivica Mesarić iz BBK Orlov krug, Maja Ena Ljuba iz BK Faust Vrančić, Ivica Deranja iz BK Adrion Oros, dok je u najmlađoj kategoriji, do 14 godina, pobjedu odnio Oliver Juričin iz BBK Pakoštane.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno