BEBA STABILNO, OTAC KRITIČNO Svirčić je bez milosti pucao na oca koji je držao dijete u naručju

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Marino Orlović (49) i njegov desetomjesečni sin od utorka se bore za život nakon što ih je u dvorištu ispred obiteljske kuće u Kijevskoj ulici na Bilom Brigu s više metaka iz pištolja propucao Zlatko Svirčić (55), zadarski prijevoznik koji je prije više od desetljeća bio u braku s Marinovom suprugom.

Dijete su iz Zadra prebacili u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu te je na intenzivnom liječenju, a jučer je njegovo stanje bilo stabilno, dok je stanje oca koji se nalazi u zadarskoj bolnici još uvijek kritično.

Zločin koji je počinio Svirčić, kako smo naknadno doznali, mogao je biti još gori da nije bilo 39-godišnjeg susjeda koji je utrčao u kuću i udario napadača prije nego je stigao pucati na Maju, nekadašnju suprugu koja ga je u više navrata prijavljivala zbog prijetnji i nasilja. Kobnoga utorka ujutro obitelj je izlazila vani iz kuće. Jedna kći bila je u školi, a druga u vrtiću.

Dječak je već u utorak operiran u Klaićevoj bolnici, operacija je trajala nekoliko sati te se o njemu brine cijeli tim liječnika. S njim su u Zagrebu majka i djed, a dr. sc. Miroslav Gjurašin jučer je za HRT izjavio kako su dječaku funkcije mozga uredne te se nadaju najboljem.

- Stanje djeteta je stabilno. Napravljeno je kontrolno snimanje magnetskom rezonancom, koje je pokazalo dobar nalaz. Nakon konzilija je zaključeno da dijete ide u postupak buđenja i mi se nadamo da će nastaviti tako jednim dobrim tijekom, rekao je doktor Miroslav Gjurašin.

Iako je beba još kritično jer ima ozbiljne ozljede mozga, liječnici su optimistični.

- Radi se o izuzetno ozbiljnim ozljedama, to je ozljeda mozga projektilom i oštećenja su velika i opsežna. Međutim, s obzirom na dob djeteta i sadašnje stanje mi se nadamo da će nastaviti dobar tijek, dodao je u izjavi za RTL.

Dječakov otac nalazi se na Odjelu intenzivnog liječenja u zadarskoj bolnici, a kako su nam rekli iz bolnice, stanje je i dalje vrlo teško i oporavak je neizvjestan.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno