Darovali svima, malima i velikima - božićno obiteljsko ozračje

Slika korisnika admin
A. SITNICA

Božićnom predstavom pod nazivom „Na Božić nisi sam", učenici Osnovne škole Smiljevac svojim su roditeljima na najljepši način čestitali blagdane i oprostili se od prvog polugodišta.

Ovogodišnja božićna priredba prikazuje predbožićno ozračje u obiteljima. Izvedena je kroz priču djevojčice Marte čiji su roditelji na Badnjak zapeli na zračnoj luci zbog snježne oluje. Marta je bila tužna što će provesti Božić bez roditelja, a cijelo vrijeme su je pokušavale utješiti djevojčice-pahuljice - „družba bijela što čini dobra djela". Na kraju je čudom prestao snijeg, roditelji su stigli i Marta je provela Božić, baš kako treba - u zajedništvu s obitelji i prijateljima.

Kroz cijelu predstavu su se provlačile točke učenika, zborovi su pjevali božićne pjesme, bilo je recitacija, igrokaza i plesa.

Predstava je započela blagoslovom župnog svećenika i pozdravnom riječju ravnatelja škole, Bernarda Kotlara.

Glumački dio predstave upotpunili su mali bubnjari uz pjesmu istog naziva koje je uvježbala Anastazija Abdić, učenici Jasne Perice su izveli igrokaz, a plesači Snježane Kraljić podigli su atmosferu u publici s plesom na pjesmu Zvončići.

Uslijedio je igrokaz koji su pripremile Milena Škara i Marina Marijačić. Mali zbor koji vodi Marijana Brkljača, uz pratnju Grge Ivkovića na glasoviru izveo je pjesme "U sve vrime godišta" i "Pahuljice, padajte". Veliki zbor je pjevao pjesme "Rudolf crvenog nosa", "Tiha noć" i "Santa Claus is coming to town", a uvježbala ih je Gloria Krizman. Učenici Mande Bencun plesali su na pjesmu Tedija Spalata "Polnoćka". Veliki pljesak je izmamio učenik Roko Prusac koji je otplesao na pjesmu "Christmas Dubstep".

Nakon sretnog završetka priče o djevojčici Marti svi su izvođači zajedno otpjevali pjesmu "Radujte se narodi".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno