Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Austrijskoj agenciji u TZ Zadra rekli da vinari zimi ne rade!

27.12.2017. 13:57
Austrijskoj agenciji u TZ Zadra rekli da vinari zimi ne rade!


"Doživio sam vrlo neugodno iskustvo s Turističkom zajednicom grada Zadra i stoga želim iznijeti svoj slučaj u javnost kako se ovako nešto ne bi dogodilo nekome drugome. Ovo je sramota i zato se sve ovo mora iznijeti u javnost kako bi oni koji nam vode turizma iz ovoga nešto naučili" – ovim nam je riječima svoj slučaj iznio poznati zadarski vinar moleći da njegovo ime ne navodimo jer ne želi da mu se isti problem a Turističkom zajednicom dogodi još jednom. A dogodilo mu se, kaže sljedeće:
– Nedavno me nazvala turoperatorka austrijske turističke agencije i pitala me može li u moju kušaonicu vina dovesti grupu gostiju. Riječ je skandinavskim gostima koji nikad ranije nisu doživjeli ovakvo iskustvo i rado bi ih dovela na na jednu domaću vinsku destinaciju. Međutim, problem je nastao kada je prethodno nazvala Turističku zajednicu grada Zadra i pitala ih neka joj preporuče neku poznatu kušaonicu u okolici Zadra, a oni su joj odgovorili da takvih destinacija sada nema, da kušanje vina izvan sezone nitko ne nudi i da joj oni tu ne mogu pomoći. Srećom, gospođa je bila uporna i nekim svojim privatnim kanalima je došla do mojeg telefonskog broja i na sveopće zadovoljstvo gostiju dovela mi čak dvije ture gostiju. Ovi prvi bili su toliko zadovoljni da je morala organizirati dolazak još jedne grupe – prepričava nam nadaleko pozati zadarski vinar.
Kada je turoperatorka s gostima, a bila je riječ uglavnom o Norvežanima i Šveđanima, došla do njegove vinarije, prepričala mu je razgovor s djelatnicom TZ Grada, a što nam vinar prenosi:
– Kazala mi je da je bila šokirana njihovom reakcijom, umjesto da budu sretni što se netko i izvan sezone raspituje za posjet kušaonicama, oni su joj odgovorili da od toga nema ništa. Mene je sve ovo strahovito pogodilo jer, kao prvo, ako je Turististička zajednica netko tko predstavlja turizam našega kraja, onda bi najprije trebali znati da radimo cijelu godinu, a drugo, trebali bi na stolu barem imati brojeve nas vinara kako bi ih dali agencijama koje nas žele kontaktirati – poručuje ovaj vinar.
Dodaje kako upravo zimi i najviše rade i svi to znaju osim, kako podsjeća, TZ Grada. U svojoj poznatoj vinariji čak je u listopadu imao puno više grupa nego u sezoni.
Direktoru Turističke zajednice Grada, Anti Radosu, prepričali smo slučaj ovog vinara, no u petak, 22. prosinca nije htio dati izjavu, već je zatražio da mu pošaljemo upit mailom obećavajući istiga dana poslati odgovor. Ni nakon četiri dana nije se oglasio te smo tako ostali zakinuti za njegov komenetar o slučaju austrijske agencije koja ih je kontaktirala.