DONAT DOBROVIĆ Moj cilj bio je ponuditi građanima opciju koja neće ulaziti u koalicije s HDZ-om ni sa SDP-om

Slika korisnika mkvanja
Reagiranje vijećnika M.O. Poluotok
Fabio ŠIMIĆEV
U Zadarskom bloku u M.O. Poluotok prve nesuglasice

Član Predsjedništva G.O. MODES, Donat Dobrović,
ujedno i novoizabrani vijećnik M.O. Poluotok, a zbog konstrukcija koje se ovih dana provlače kroz medijski prostor, priopćenjem se obratio javnosti te obznanio svoju odluku koju je, kako kaže, uz podršku stranke donio u vezi s konstituiranjem M.O. Poluotok.

Naime, bez znanja mene kao vijećnika, a koliko znam i bez znanja nekih drugih kandidata s liste pristupilo se dogovorima sa SDP-om o formiranju vlasti u M.O. Poluotok o kojima sam obaviješten tek nakon što je sve dogovoreno. Obzirom da je bilo govora o tome da nećemo razgovarati s nikim, nego da ćemo na konstituiranju tražiti podršku cijelog mjesnog odbora, za našeg kandidata za predsjednika, bio sam više nego iznenađen ovim razvojem događaja.

Da su građani htjeli SDP odnosno HDZ na vlasti u M.O. Poluotok, oni bi dobili dovoljno glasova i bez nas. Uvjeren sam da oni građani koji su nama dali glas, nisu dali glas zato da dovedemo ikoga od njih na vlast ni na jedan jedini dan i ja ih ne namjeravam iznevjeriti.

Moja želja i moj cilj, od trenutka ulaska na listu koalicije nazvane Zadarski blok, bio je ponuditi građanima opciju koja neće ulaziti ni u kakve koalicije i dogovore niti sa HDZ-om niti sa SDP-om i to mi je bila misao vodilja. Upravo HDZ i SDP su oni koji su odgovorni za to što danas imamo prosvjede zbog lošeg pravosuđa, odgovorni su za stvaranje raznih Todorića i njemu sličnih i odgovorni su za masovno iseljavanje mladih, kako iz cijele države tako i sa mog Poluotoka.

Zbog navedenih razloga i zbog osjećaja odgovornosti prema građanima koji su nam dali glas, ne mogu i neću podržati koaliciju kako sa SDP-om tako niti sa HDZ-om, pa makar to značilo i nove izbore, zaključio Dobrović u svom priopćenju.

.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)