Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

POSEDARJE MOJE Igrala se tombola za pomoć potrebitima

27.12.2018. 12:44
POSEDARJE MOJE Igrala se  tombola za  pomoć  potrebitima


Božićni ukrasi i predmeti, dekorirani štandovi OPG- ovaca, kuhano vino i čaj, pečene kobasice, fritule, starinske pučke igre,  tombola, velika vatra, božićne pjesme i okićen bor u Posedarju kod Bunara na Trgu Martina Posedarskog, bili su razlozi da se Posedarci svih generacija, doduše ne u prevelikom broju, i poneki žitelj u okruženju,  opuste u božićnom ugođaju i da barem na trenutak zaborave na sve moguće životne poteškoće, od vlastitih do onih političkih.


U blagdanskom ruhu i božićnom duhu
Riječ je o humanitarnom Božićnom sajmu u srcu općinskog središta  kojeg je uz potporu Općine Posedarje, Turističke zajednice i mještana  organizirala Udruga Posedarje moje.
– Nazočni uz šalicu kuhanog vina ili topli čaj, kobasicu ili fritule kupe  listić za tombolu, doniraju za potrebite i kupe još po koju sitnicu za drage ljude i razmijene dobre želje s prijateljima i poznanicima. Jer, upravo  je to i osnovni smisao manifestacije koja postaje tradicija, kazala je Anita  Dežmalj, predsjednica Udruge Posedarje moje koja organizira brojna  događanja prepoznata u Zadarskoj županiji i šire s ciljem podizanja kvalitete života u kulturnom, socijalnom i turističkom pogledu.
Pritom se zahvala svim sudionicima i posjetiteljima, što su se odazvali  i doprinijeti predblagdanskoj atmosferi, radosti i duhu Božića.
– Lijepo je vidjeti ovaj naš predivan prostor u blagdanskom ruhu i sve  vas, koji ste tu. Dokaz je to kako je sajam prepoznat, ali i potvrda kako će  potrajati. Želim vam ugodno druženje i sve najbolje uz blagdane, puno  zdravlja, obiteljske sreće i uspješnu novu godinu, poželjela je Dežmalj  koja je zapravo bila Djed Mraz, odnosno Mrazica.


"Dobro srce"
Božićni sajam podrazumijeva puno zabave, ugodnog druženja i topline blagdana. Moglo se zaista dobro zabaviti, zapjevati stare napjeve,  igrati stare pučke igre i kupiti listić za tombolu ili neki od izložaka za humanitarne svrhe, jednostavno uživati u blagdanskoj čaroliji.
– Svemu je prethodila velika humanitarna akcija "Dobro srce" tijekom  koje su se u ovdašnjim trgovinama u za to posebne kutije donirali  prehrambeni artikli i kućanske potrepštine. Božićnu radost osjetit će potrebite obitelji ili pojedinaci. Hvala vlasnicima trgovina i volonterima,  veliko hvala svim dobročiniteljima i čovjekoljupcima, poručila je Anita  Dežmalj.