POSEDARJE MOJE Igrala se tombola za pomoć potrebitima

Slika korisnika mkvanja
Humanitarni Božićni sajam postaje tradicija
Nazočni uz šalicu kuhanog vina ili topli čaj, kobasicu ili fritule kupe listić za tombolu, doniraju za potrebite i kupe još po koju sitnicu za drage ljude i razmijene dobre želje s prijateljima i poznanicima. Jer, upravo je to i osnovni smisao manifestacije koja postaje tradicija, kazala je Anita Dežmalj
Velimir BRKIĆ
Djeca su se najviše radovala pučkim igrama

Božićni ukrasi i predmeti, dekorirani štandovi OPG- ovaca, kuhano vino i čaj, pečene kobasice, fritule, starinske pučke igre,  tombola, velika vatra, božićne pjesme i okićen bor u Posedarju kod Bunara na Trgu Martina Posedarskog, bili su razlozi da se Posedarci svih generacija, doduše ne u prevelikom broju, i poneki žitelj u okruženju,  opuste u božićnom ugođaju i da barem na trenutak zaborave na sve moguće životne poteškoće, od vlastitih do onih političkih.

U blagdanskom ruhu i božićnom duhu

Riječ je o humanitarnom Božićnom sajmu u srcu općinskog središta  kojeg je uz potporu Općine Posedarje, Turističke zajednice i mještana  organizirala Udruga Posedarje moje.

- Nazočni uz šalicu kuhanog vina ili topli čaj, kobasicu ili fritule kupe  listić za tombolu, doniraju za potrebite i kupe još po koju sitnicu za drage ljude i razmijene dobre želje s prijateljima i poznanicima. Jer, upravo  je to i osnovni smisao manifestacije koja postaje tradicija, kazala je Anita  Dežmalj, predsjednica Udruge Posedarje moje koja organizira brojna  događanja prepoznata u Zadarskoj županiji i šire s ciljem podizanja kvalitete života u kulturnom, socijalnom i turističkom pogledu.

Pritom se zahvala svim sudionicima i posjetiteljima, što su se odazvali  i doprinijeti predblagdanskoj atmosferi, radosti i duhu Božića.

- Lijepo je vidjeti ovaj naš predivan prostor u blagdanskom ruhu i sve  vas, koji ste tu. Dokaz je to kako je sajam prepoznat, ali i potvrda kako će  potrajati. Želim vam ugodno druženje i sve najbolje uz blagdane, puno  zdravlja, obiteljske sreće i uspješnu novu godinu, poželjela je Dežmalj  koja je zapravo bila Djed Mraz, odnosno Mrazica.

"Dobro srce"

Božićni sajam podrazumijeva puno zabave, ugodnog druženja i topline blagdana. Moglo se zaista dobro zabaviti, zapjevati stare napjeve,  igrati stare pučke igre i kupiti listić za tombolu ili neki od izložaka za humanitarne svrhe, jednostavno uživati u blagdanskoj čaroliji.

- Svemu je prethodila velika humanitarna akcija "Dobro srce" tijekom  koje su se u ovdašnjim trgovinama u za to posebne kutije donirali  prehrambeni artikli i kućanske potrepštine. Božićnu radost osjetit će potrebite obitelji ili pojedinaci. Hvala vlasnicima trgovina i volonterima,  veliko hvala svim dobročiniteljima i čovjekoljupcima, poručila je Anita  Dežmalj.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)