Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Prijave za predupise prvašića od 28. do 30. siječnja

27.12.2018. 11:00
Prijave za  predupise  prvašića od 28.  do 30. siječnja


Ured državne uprave u Zadarskoj županiji, Služba za  društvene djelatnosti, izvijestio je kako će se predupis djece u prvi razred  osnovne škole za školsku godinu 2019./2020. obaviti u pripadajućoj (najbližoj) osnovnoj školi prema mjestu prebivališta/boravišta od 28. siječnja do 30. siječnja 2019. godine.


Prijevremeni upis
U prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2019./2020. na području  Zadarske županije upisuju se djeca koja do 1. travnja 2019. godine imaju  navršenih šest godina života, kao i djeca kojoj je prošle školske godine  odgođen upis u osnovnu školu ili su privremeno oslobođena od školovanja ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.
Prijevremeni upis može se zatražiti za dijete koje nije školski obveznik,  a od 1. travnja 2019. do kraja tekuće godine navršit će šest godina života.  Zahtjev Uredu na Obrascu 6 za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika za prijevremeni upis može se podnijeti najkasnije do 31. ožujka  2019. godine.
Osim zahtjeva, preslika osobne iskaznice roditelja /skrbnika ili potvrdu o promjeni mjesta prebivališta/ boravišta obvezno se dostavlja i  mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju  djeteta.
Privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred (djeca s težim  oštećenjem zdravlja ili višestrukim teškoćama) roditelj/skrbnik podnosi  zahtjev Uredu državne uprave na Obrascu 6. uz medicinsku dokumentaciju o zdravstvenom i razvojnom stanju djeteta te nalaz, odnosno mišljene jedinstvenog tijela vještačenja.
Zahtjevi se nalaze na web stranicama Ureda www.udu-zz.hr (link:  Obrasci, Služba za društvene djelatnosti, Odjel za obrazovanje, kulturu i  sport), a ispunjen se može dostaviti na e-mail [email protected] sa  skeniranom dokumentacijom ili na adresu: Ured državne uprave u Zadarskoj županiji, Služba za društvene djelatnosti, Odjel za obrazovanje,  kulturu i sport, Zadar, Josipa Jurja Strossmayera 20.


Termin testa zrelosti, sistematskog
Nakon podnošenja zahtjeva za dijete, roditelj/skrbnik obvezno se treba javiti školi radi terminima testa zrelosti, sistematskog liječničkog pregleda i laboratorijske pretrage.
Ako se dijete upisuje u osnovnu školu izvan svog upisnog područja, a  postupak utvrđivanja psihofizičke sposobnosti je obavljen u školi prema  upisnom području, osnovna škola koju će dijete pohađati pisanim putem će zatražiti mišljenje o psihofizičkoj spremnosti djeteta za upis u prvi razred škole.
Za područje Ispostava Ureda zahtjev se upućuje na adresu odgovarajuće Ispostave:
– Ispostava Benkovac, Benkovac, Trg domovinske zahvalnosti 5; Ispostava Biograd na Moru, Biograd na Moru, Ulica kralja Tvrtka 1; Ispostava  Gračac, Gračac, Park sv. Jurja 1; Ispostava Obrovac, Obrovac, Ante  Starčevića 11; Ispostava Pag, Pag, Ulica bana Josipa Jelačića 8.
Upisi u prve razrede osnovnih škola obavit će se u vremenu od 3. lipnja do 7. lipnja 2019. godine. Potrebna dokumentacija je OIB, preslik domovnice i rodnog lista (vrijede bez obzira na datum izdavanja), a škola ih  može uz suglasnost roditelja sama pribaviti elektronskim putem.