Ulica-potok dobiva asfalt

Slika korisnika admin
obrovac_cesta3
Adam VIDAS
Stanovnici Obrovca negodovali su zbog blatne ceste

Za petnaest dana trebali bi konačno početi radovi na rekonstrukciji oborinske odvodnje i uređenju Obale kralja Petra Krešimira IV. na desnoj obali Zrmanje u Obrovcu, kako najavljuju iz Grada Obrovca. Ako se ostvari ovo najnovije obećanje tada će se radovi započeti prije više od četrnaest mjeseci konačno početi privoditi kraju i biti gotovi u travnju.

Neasfaltirana ulica, koja se tijekom kišnih dana pretvara u potok, uzrok je velikog nezadovoljstva stanovnika u ovom dijelu Obrovca.

- Mi ovdje hodamo po blatu, izbjegavamo lokve i automobile, onečišćujemo kuće i ulaze blatnjavim cipelama, a oni nikako neće da nam asfaltiraju ovih par stotina metara, kaže jedna nezadovoljna stanovnica Obale kralja Petra Krešimira IV.

Kada su radovi počeli preklani u studenom, bilo je obećano da će sve biti gotovo za nekoliko mjeseci. No tada dolazi do stalnog odgađanja njihovog završetka, što je u početku imalo objektivne razloge, ali kako je vrijeme odmicalo stanovnici Obale kralja Petra Krešimira IV. su ni krivi ni dužni plaćali ceh nesposobnosti gradske uprave.

Naime, prema prvom projektu bila je planirana samo sanacija fekalne odvodnje te čišćenja slivnika oborinske kanalizacije. Kad je cesta prokopana vidjelo se kako su slivnici neupotrebljivi, zbog čega je trebalo krenuti u rekonstrukciju oborinske odvodnje. Trebalo je izvršiti dopunu projekta i iz objektivnih razloga je odgođen završetak radova. Onda se tek u studenom raspisuje natječaj. Paralelno s tim najavljuju se radovi u prosincu prošle godine, a njihov završetak u veljači. Taj natječaj je na kraju pao jer su u gradskoj upravi loše napravili početnu kalkulaciju, odnosno netočno procijenili vrijednost projekta.

- Natječaj je pao jer je vrijednost najniže ponude bila veća od planirane vrijednosti nabave, kaže pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i komunalno gospodarstvo Grada Obrovca Gordana Renić.

Zbog toga je ponovno izvršena procjena projekta, ovaj put na 2,5 milijuna kuna. Tek nakon toga se uspio potpisati ugovor s izvođačem koji će započeti s radovima nakon što se dobije suglasnost za privremenu prometnu signalizaciju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno