Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Gotovina: Meni i mojoj obitelji iskazao je istinsku podršku

Autor: Ines Grbić

27.01.2010. 23:00
Gotovina: Meni i mojoj obitelji iskazao je istinsku podršku


“Duboku sućut povodom smrti nadbiskupa Prenđe, prijatelja i dušobrižnika koji je meni i mojoj obitelji iskazao istinsku podršku ulijevajući nam nadu u bolje sutra” izrazio je i general Ante Gotovina s obitelji.
Sućut izražavaju i Zaklada za istinu o Domovinskom ratu te deset zadarskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata koje pišu: “U Vašem nastojanju i zalaganju za naše jedinstvo, naučili ste nas da se svaka patnja i žrtva isplati. Zahvaljujemo Vam za vaše molitve i ohrabrenja koje ste nam upućivali tijekom Domovinskog rata, zahvaljujemo Vam za sve molitve i savjete kroz koje smo osnažili svoju vjeru u nevoljama i problemima koje nas pritišću u ovo vrijeme mira”.
“Bio je čovjek zanosa koji je vjeru živio svim svojim bićem, a osobito je iz duhovne dimenzije doživljavao događaje u obrani domovine i svih svetinja koje su agresijom bile napdanute, te uspostavu vojnog dušobrižništva kao sustavnu duhovu skrb vojno policijskih snaga u RH prema kojoj se uvijek odnosio s dužnom pozornošću. Život mons. Ivana Prenđe je svjedočasntvo saveza što ga je Bog sklopio s njim pozvavši ga da s vjerom prihvati Božju riječ i ostvari svoj odnos prema Bogu, sebi i bližnjima” piše brigadni general Mladen Fuzul. “Iskrene riječi dobrodošlice i poučna predavanja nadbiskupa ostat će trajno u srcima svih naraštaja Ratne škole Ban Josip Jelačić” piše zapovjednik brigadni general dr. Slaven Zdilar, uime Ratne škole čije je polaznike nadbiskup Prenđa svake godine primao na njihovom studijskom putovanju.
“Tužna vijest o preranoj smrti nadbiskupa Ivana Prenđe zatekla me daleko od Hrvatske. Dozvolite mi stoga da vam ovim putem u ime svih djelatnika Ureda obrane generala Gotovine kao i u svoje osobno ime izrazim sućut vama koji ste živjeli i radili s njim. Iznenadna smrt nadbiskupa Ivana nenadoknadiv je gubitak. Imao sam sreću i veliku čast susresti se više puta s nadbiskupom Prenđom. Njegova potpora i blagoslov bili su mi od neprocjenjivog značenja. Pomogli su mi ustrajati u mojim obvezama. Uvijek ću ga se s velikom zahvalnošću sjećati”, stoji u telegramu Luke Mišetića.