Rad s darovitom djecom

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
privatni vrtic_cuperak_2
Ivan JAMIČIĆ
I vrtićkoj djeci mora biti pružena prilika za kreativnost

Zadarski dječji vrtići ušli su u novu 2010. godinu s novim projektima kako bi još više podignuli standard, a tako je i ravnateljica Dječjeg vrtića "Sunce" predstavila planove za nadolazeću godinu.

- Proteklom godinom smo jako zadovoljni u pedagoškom radu naše ustanove. Naime, uspjeli smo verificirati poseban program za rad s darovitom djecom te ga započeti u studenom 2009. U "Suncu" je tako dosad verificiran i vjerski program te program ranog učenja engleskoga jezika, a ovo je već treći posebno odobreni program u našoj ustanovi u protekle tri godine koji se redovno provodi, kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića "Sunce" Ana Dunatov.

Radi se o posebnom programu rada s darovitom djecom koji se do sada odvijao u predškolskim ustanovama u Zagrebu i Splitu, a prvi put formiran je i u Zadru te bi ubuduće trebao postati sastavni dio vrtićkoga sadržaja.

S obzirom na potrebe programa, posebna pozornost bila je na edukaciji ljudi - psihologa koji rade na procjeni i testiranju djece, kao i odgojiteljica koje vode igraonice. Riječ je o programu koji je vrlo zahtjevan, ima posebnu didaktiku, tehniku i opremu, kao i odgovarajuću edukaciju.

Tijekom ljeta 2009. renoviran je područni objekt "Maslačak" te je dovršena izmjena stolarije u područnom objektu "Jazine". Dječji vrtić "Sunce" je dobio i novi kombi za dostavu hrane te je klimatiziran objekt "Ciciban". U protekloj godini su svi područni objekti bili opskrbljeni i novom didaktikom.

- U ovoj godini planiramo preurediti jaslice i vrtić "Jazine" te im nabaviti novi namještaj. Također planiramo podići ogradu u Dječjem vrtiću "Duga" kako bismo izbjegli vandalstvo koje pojedinci rade na tom području.

Bilo je sitnih problema u realizaciji svega navedenog, ali smo to rješavali u hodu pa smo na te male probleme već i zaboravili.

I dalje ćemo pratiti potrebe djece i osoblja, a prema tome ćemo i planirati daljnje korake, zaključila je Ana Dunatov.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno