Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Surać: Puno stvari trebamo ispraviti

Autor: Drago Bajković

27.01.2010. 23:00
Surać: Puno stvari trebamo ispraviti

Foto: Vedran SITNICA



Zadrani su na pripremama u Rovinju odradili prvu test utakmicu. U dvoboju sa slovenskim prvoligašemk Primorjem ostvarili su remi. Završilo je 2:2, iako su izabranici Dalibora Zebića tijekom prvog poluvremena imali dosta prigoda koje nisu iskoristili. U svakom slučaju puno je još posla ptred zadarskim nogometašima, a i pred stručnim stožerom koji mora posložiti momčad na najbolji mogući način prije teške nogometne jeseni.
– Sam rezultat ne znači puno, ipak se radi o prijateljskoj utakmici tijekom kojih je najvažnije uigravanje. S druge strane nije lijepo gubiti ni u oglednim utakmicama pa stoga ovaj remi ulijeva nadu da ćemo kroz ovo pripremno razdoblje posložiti momčad koja će se u nastavku prvenstva znati izboriti za prvoligaški status, kazao je Surać nakon jutarnjeg treninga.
Iskren je bio Surać u telefonskom razgovoru, puno stvari još ne štima u igri Zadra.
– Moramo biti iskreni, prije svega prema nama samima. Smatram da smo još daleko od željene igre. Puno stvari nije štimalo protiv Primorja i na tome moramo poraditi. Uostalom ove utakmice tome i služe, da se prepozna što ne valja i da se onda radi na tome kako bi se ispravile. U svim linijama momčadi bilo je grešaka i nekvalitetnih razdoblja igre. Obrana je bila poprilično nesigurna i oba zgoditka smo primili nakon naših grešaka. A od jake i uigrane obrane sve polazi. Također smo bili nesigurni kod prekida. U prvom poluvremenu koje je završilo 1:1 mogli smo voditi barem s dva zgoditka prednosti, ali zbog soliranja i poteza viška nismo uspjeli poentirati više puta.
Naglasio je Zadrov kapetan i dobre stvari.
– Drago mi je zbog Marune koji je djelovao dosta dobro po boku. Također i zbog Terkeš koji je poentirao i to bi ga trebalo potaknuti da nastavi u istom tonu. Trebamo pravoga Terkeša na proljeće, onoga koji puni suparničke mreže,a samopouzdanje može dobiti kroz ove ogledne susrete. Smatram da ćemo imati solidnu momčad, ali treba nam biti jasno da svaki igrač mora davati i više od svojih mogućnosti da bi to ostvarili.
Što se tiče eventualnih pojačanja za sada je izgledno da ih neće biti.
– Ne znam, možda nas uprava iznenadi. U svakom slučaju bi bilo dobro da dođu 2-3 kvalitetna igrača kako bi se stvorila još jača konkurencija u momčadi. Uz to vrlo je važno imati pokojeg džokera koji će ući s klupe i po mogućnosti nas trgnuti ako nam ne ide. Ono što moram naglasiti je da radimo odlično u Rovinju, naporno je, ali znamo da je ovo temelj svega onoga što slijedi – kazao je na kraju razgovora Jakov Surać.
Sutra će Zadrani odigrati i drugu oglednu utakmicu, ovoga puta s Interblokom. Za nedjelju je predviđen dvoboj s Istrom 1961 u Medulinu, a u utorak Zebićevi izabranici igraju protiv Celja. Povratak u Zadar predviđen je za srijedu.