Tretman djece s oštećenjem sluha

Slika korisnika admin
gradska_socijala
Ana SURAĆ
Predavanje će se održati u MMD Gradske knjižnice

Javna tribina na temu "Identifikacija i tretman djece s oštećenjem sluha i glasogovorne komunikacije" održat će se sutra u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar s početkom u 18 sati. Tribinu organizira Obiteljski centar Zadarske županije radi senzibilizacije javnosti za ovu tematiku.

Program tribine se sastoji od predavanja stručnjaka. Prvo će Katja Friganović, prof. logoped, održati predavanja sljedećih tema: Temeljne značajke osoba s oštećenim sluhom, Etiologija i geneza oštećenja sluha, Vrste oštećenja sluha, Temeljna načela rehabilitacije osoba s oštećenim sluhom i Dijagnostika osoba s oštećenim sluhom.

Zatim će mr.sc.dr. Anamarija Mrđen predavati o neurološkim uzrocima poremećaja sluha, anatomiji slušnog puta, konduktivnoj i perceptivnoj gluhoći, mogućim uzrocima poremećaja sluha, kliničkoj slici i topografskoj dijagnostici te o funkcionalnoj dijagnostici BEAR.

Tribinu će zaključiti Mila Špinderk, prof. psihologije, s predavanjima na teme Emocionalni i socijalni razvoj gluhe djece, Psihološki aspekti intregracije gluhe djece i Predrasude prema gluhima.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno