Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Čeka se policijsko izvješće o šteti u Salima

27.01.2011. 23:00
Čeka se policijsko izvješće  o šteti u Salima


Odašiljač HT-a oštećen je kao i ostali objekti u naselju Sali zbog atmosferskog pražnjenja koje se dogodilo izvan područja našeg odašiljača, izvijestili su iz Hrvatskog telekoma


Tijekom jučerašnjeg  dana djelatnici policije radili su  na utvrđivanju štete nastale nakon udara groma u noći s utorka na srijedu, kada je došlo do  pregaranja  odašiljača Hrvatskog telekoma, a mještani su  prijavili kvar na nizu, ne samo  telefonskih, već i električnih  aparata.
– Neslužbeni nalazi na terenu potvrđuju da nije bilo atmosferskog pražnjenja u naš  odašiljač. Točnije, odašiljač  HT-a oštećen je kao i ostali  objekti u naselju Sali zbog atmosferskog pražnjenja koje se  dogodilo izvan područja našeg  odašiljača. Ističemo i da  odašiljač HT-a na navedenoj  lokaciji zadovoljava sve  građevinske propise. Finalnu  informaciju o navedenom  slučaju može dati isključivo nadležni inspektorat i Policijska  uprava, navodi se u priopćenju  Odjela za odnose s javnošću  tvrtke T-Hrvatski telekom.
– Nakon što je Općina primila brojne pritužbe mještana  na nastalu štetu obratili smo se  policiji. Policija je izašla na teren i čekamo njihovo izvješće.  Što se tiče priopćenja Hrvatskog telekoma, mislim da je  komično utvrditi da se ne zna  gdje je grom udario. Stanovnicima okolnih kuća je vrlo jasno gdje je grom udario – ako i  nije udario direktno u odašiljač  T-HT-a svakako jest u kućicu  koja je njegov sastavni dio,  i ne  vidim u tome bitne razlike. Uostalom vata tog objekta su izletjela na udaljenost od deset metara, kazao je načelnik Općine  Sali Zoran Morović.  
U trenutku zaključenja ovog  broja Zadarskog lista djelatnici  policije još uvijek su, kako je  izvijestio glasnogovornik PU  zadarske Elis Žodan, bili na  terenu u Salima, te se njihovo  izvješće očekuje danas.