Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Dan otvorenih vrata Odjela za turizam i komunikologiju

27.01.2011. 23:00
Dan otvorenih vrata Odjela za turizam i komunikologiju


Mnogi budući studenti iskoristili su posjet za razgovor s budućim kolegama studentima preddiplomskog studija Kulture i turizma i diplomskih studija da im otkriju male tajne studiranja na tom odjelu


Na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti održan je Dan otvorenih vrata tijekom kojega su se svi zainteresirani budući studenti mogli upoznati s tim studijem. Svi zainteresirani mogli su posjetiti Odjel na Novom kampusu u terminima od 10 do 12 sati i od 16 do 18 sati te upoznati svoje buduće profesore, pitati ih sve što ih je zanimalo o studiju kao i razgledati dvorane u kojima se održavaju predavanja.
Mnogi budući studenti iskoristili su posjet za razgovor s budućim kolegama studentima preddiplomskog studija Kulture i turizma i diplomskih studija da im otkriju male tajne studiranja na tom odjelu.
 – Mislim da je posjećenost trebala biti mnogo veća. Možda je uzrok ovako slabijoj posjećenosti nedostatak suradnje nastavnika srednjih škola i profesora s fakulteta. Mislim da je trebalo organizirano dovoditi učenike i da su se i sami učenici trebali više angažirati, rekla je Nada Zgrabljić Rotar, zamjenica pročelnika Odjela za informatologiju i komunikologiju Sveučilišta u Zadru. Istaknula je važnost fakulteta kao i brojne mogućnosti koje se pružaju studentima tijekom i nakon završetka studiranja.
Objasnila je da je studij turizma i komunikologije jako atraktivan jer studenti po završetku studija lako mogu doći do posla u Zadru i na području Dalmacije. Osim toga tijekom studija im se pruža širok spektar znanja pa se mogu zaposliti i u medijima, uče o poslovnoj komunikologiji, menadžmentu, ekonomiji, što im olakšava kasnije zapošljavanje.
 – Imamo četiri dodiplomska programa: kulturna baština, menadžment u turizmu, novinarstvo i odnosi s javnošću te ekologija u turizmu, koja bi uskoro trebala biti pokrenuta. Novinarstvo i odnosi s javnošću je vrlo atraktivan smjer na koji smo ponosni jer je Zadar poznat kao grad novinarstva. Smatramo da je to vrlo dobar i kvalitetan program jer će pripremiti studente za rad u novinama, ali i u odnosima s javnošću, što je u posljednje vrijeme vrlo atraktivan posao, kazala je Zgrabljić Rotar. Dodala je da najveći interes vlada za menadžment u turizmu za koji se opredjeljuje najveći broj budućih studenata.
Pored budućih studenata otvorene dane iskoristili su i izvanredni studenti koji su posjetili Odjel i informirali se o razredbenim ispitima, uvjetima studija i organizaciji nastave.